Tendințele anului 2018 în design interior

De Adina Rosetti, pe
MIRUNA ARDELEAN, designer de interior premiat la categoria UnicArt la Gala Unica 2017, ne-a povestit care sunt trendurile anului 2018 in materie de design interior.

Care sunt tendințele/ direcțiile in design interior care se prevăd pentru 2018?

Sunt materiale, finisaje sau forme preferate pe care le traversează o perioada versus altă perioada și în acest fel putem să spunem că ne putem lega de diferite direcții conceptuale. Însă în arhitectură, la fel ca în designul de interior, eu consider că e important să ți se potrivească, să te definească, iar dacă esti specialist în domeniu să te gândești până în cel mai mic detaliu să dezvolți case personalizate pentru fiecare poveste în parte. Mereu am făcut proiecte după criterii tehnice, dar și personale, discutate alături de client. Pentru că trebuie să le definim personalitatea, să le creăm propriul lor spațiu în care să se simtă pe deplin fericiți. Așadar, direcțiile conceptuale le stabilim împreună cu ei, dar că să fim în trend, e necesar să alegem culorile pereților, tablouri și sistemul de iluminat adaptat zilelor noastre, mobilier funcțional care să nu agreseze spațiul, ci dimpotrivă, să aibă efect de plutire. Cromatică ambientelor încă se poartă închisă, interioare cu efect teatral, albastru navy, movul închis și verde-smarald, dar și nonculorile alb/negru sau accesorii care să scoată din anonimat un ambient prin finisaje cu efect de sclipire.

Ce materiale, tematică, stiluri & culori se poartă?

Încă se poartă Noul Nordic, cu influențe scandinave, industriale sau glam (puse cu măsură și adaptate fiecărui spațiu într-un mod inteligent).Culoarea anului 2018 este ULTRA VIOLET, un ton de culoare puternica, activa ce vorbeste despre eleganță complexă, opulentă, dar si minimală în același timp. O altă tendință este sa folosim conceptele cromatice Far-Feched, Resourceful, Intensity, Intricacy,Technique.

Far-Feched: culori calde cromatic complementare, de roșu, galben care fac trimitere la culori exotice, de pământ, naturale ca și cele aparținând culturii africane.

 

Tendințele anului 2018 în design interior
Resourceful: culori complementare care se referă la albastru, portocaliu, culori reci combinate cu tonuri calde care să intensifice efectul wow.
Intensity: un mix eclectic de culori care aduc un plus de forță, putere, rafinament totul pornind de la un echilibru între negru și gold.
Intricacy: culori de natură metalice definite ca “noile culori neutre”, cu contraste subtile.

Tendințele anului 2018 în design interior
Technique conține culori luminoase precum turcoaz, roșu și violet, ce se unesc conceptual foarte bine cu alb sau culori strălucitoare.
Nuanțele de verde smarald sau verde închis sunt încă în tendințe, sugerează uniunea cu natura și fac trimitere la elemente și plante exotice.

Idei pentru un refresh rapid în casă?
Se caută mai mult ca oricând confortul vizual și estetic. Într-un living putem apela la accesorii speciale sezoniere, mobilier suspendat, ridicat de la pardoseală, un perete de accent cu un tapet sau un finisaj textural deosebit, pături și perne decorative menite să însuflețească și să scoată din încremenire un decor, plante naturale – cu cât mai multe, cu atât mai bine!

Foto: Shutterstock

Mai multe despre tendințele anului 2018 în revista Unica!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter