Ce strămoşi ai, în funcţie de degetele de la picioare

De Diana Zagrean, pe

Mai nou, oamenii de ştiinţă au descoperit că forma labei piciorului şi lungimea degetelor de la picioare sunt un bun indicator al strămoşilor unei persoane. Vezi ce strămoşi ai, în funcţie de degetele de la picioare.
 

Strămoşi egipteni

Cei cu descendenţă egipteană, ai căror strămoşi au venit din Africa, pe Nil, pe Mediterană şi s-au amestecat cu popoarele de lângă Dunăre au degetele de la picioare în ordine descrescătoare. Adică cel mai lung deget este ce mare, urmat în linie descendentă de celelalte, până la degetul mic, care este cel mai scurt. Unghiile sunt ovale.

Strămoşi romani

Când Traian a cucerit Dacia, mulţi romani au rămas pe acest teritoriu şi genele lor s-au amestecat cu cele ale dacilor. De-a lungul timpului, modelul lor de laba piciorului s-a propagat până î zilele noastre. Astfel, persoanele care au strămoşi din provinciile romane sau chiar de la Roma au primele trei degete aproape egale, în timp ce degetul mic şi inelarul sunt mai scurte. Unghia de la degetul mare este foarte mare.

Strămoşi greci

Cei cu descendenţă grecească au degetul arătător (al doilea) mai lung decât toate celelalte degete de la picioare. În lungime, este urmat de degetul mare  şi abia apoi de restul, care scad treptat până la degetul mic, iar toate sunt foarte lungi şi osoase. Unghiile sunt înguste şi ovale.

Strămoşi de neam germanic

Oamenii care se trag din triburile germanice au degetul mare de la picior foarte gros şi relativ scurt, iar restul degetelor sunt egale în lungime, foarte scurte şi ele. Unghiile sunt mari şi pătrăţoase.

Strămoşi celţi

Cei care au străbunii de pe melaguri celtice au degetul mare de la picior foarte scurt, cu o unghie uriaşă, care acoperă toată suprafaţa. Degetul arătător este foarte lung şi mai subţire, urmează două degete scurte şi un deget mic mai lung. Unghiile sunt foarte mari şi late.
Sursa foto: Shtterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter