Şocant: Top 5 alergii ciudate

De Diana Zagrean, pe

Dacă de alergia la fân sau alergiile la alune aţi mai auzit, ce spuneţi de alergia la sex, alergia la propriul copil sau alergia la mere mâncate sub un mesteacăn? Iată un top 5 alergii ciudate şi poveştile oamenilor care trăiesc cu ele.
Alergia la propriul copil
Boala rară numită Pemphigoid gestationis se manifestă la unele femei gravide în trimestrul al doilea sau al trelea. Boala se manifestă prin băşici dureroase pe abdomen şi alte regiuni ale corpului.
O femeie din Marea Britanie a descoperit, cu stupoare, că de câte ori îşi atinge fiul nou născut, îi apar băşici şi bubiţe pe spate, picioare, mâini şi piept. Durerile erau atât de mari încât ea nu putea să-şi ţină copilul în braţe fără mănuşi sau materiale protectoare. Deşi băşicile au trecut după o vreme, femeia a rămas cu cicatrici pe viaţă şi ia medicamente anti alergice.
Alergia la apă
Cunoscută şi ca urticaria aquagenică, rara alergie la apă afectează doar unul din 23 de milioane de oameni. Tânăra Ashleigh Morris nu poate face duş, nu se poate spăla pe mâini şi trebuie să aibă grijă de câte ori bea apă să nu îi atingă pielea. Chiar şi transpiraţia îi dă iritaţii urâte pe piele. Atuncâ când face duş, ea nu poate sta sub apă mai mult de un minut şi se alege cu nişte umflături mari şi roşii care dispar în circa două ore, după ce o mănâncă şi o dor.
Alergia la sex
Unele femei sunt alergice la lichidul seminal al partenerilorşi deşi nu este o boală rară, este destul de neplăcută. Alergia se tratează medical cu soluţii diluate de spermă şi cu reprize dese de sex neprotejat de două-trei ori pe săptămână. Frecvenţa trebuie menţinută pentru a obişnui sistemul imunitar al bietelor femei cu compoziţia chimică a spermei soţilor sau iubiţilor.

Alergia la mere mâncate sub un mesteacăn
Poate cea mai ciudată alergie din lume este cea de care suferă Grace Morley. Ea nu este alergică la mere sau la mesteceni, luaţi separat, dar dacă mănâncă un măr într-un loc unde respectivul copac creşte, fata intră în şoc anafilactic şi poate muri în câteva minute. Doctorii nu au reuşit să descopere bizara legătură, dar Grace încearcă să nu consume fructe pe lângă copaci până se va linişti situaţia.
Alergia la soare
O altă alergie ciudată, fără să fie şi rară este alergia la soare. Urticaria solară se manifestă prin bubiţe roşii şi băşici care apar imediat ce pielea este expusă la lumină naturală sau radiaţii UV. Cele mai afectate zone sunt decolteul, spatele palmelor, partea de jos a picioarelor şi braţele.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter