Şocant: Gesturi pentru care ai putea fi ucis în străinătate

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 14:15

Unele gesturi înseamnă lucruri diferite, în funcţie de zona în care te afli. Dacă unele gesturi şi expresii creează doar confuzii amuzante, atunci când te afli într-o altă ţară, altele pot avea efecte mult mai grave. Iată o listă de gesturi pentru care ai putea fi ucis în străinătate.
Să întinzi palma vertical în faţă în Grecia
Ce înseamnă în mod normal: Nu, mulţumesc, nu mai vreau încă o porţie de souvlaki. Am mâncat mult şi nu mai pot nici măcar desert.
Ce înţelege un grec că spui: Moutza, o interpretare a unui obicei din Imperiul Bizantin, când răufăcătorii şi criminalii erau târâţi de cai prin praful cetăţii, iar faţa le era neagră, pentru a simboliza ruşinea lor. Câteodată, era vorba de cărbune, alteori, era vorba de balegă. Deci e o jignire profundă să arăţi palma întinsă în faţă vertical unui grec, deoarece e ca şi cum l-ai înjura.
Să arăţi „ok” cu degetul mare în sus şi pumnul strâns în Orientul Mijlociu
Ce înseamnă în mod normal: Totul e ok, sunt cel mai tare sau treaba este foarte bună, ţineţi-o tot aşa.
Ce înţelege un arab, nord african sau sud-american: O să-mi introduc degetul mare în anusul tău. Evident că gestul se vrea nevinovat şi că totul a pornit de la expresii americane din filme. Dar în ţările despre care vorbim noi, americanii nu sunt tocmai prietenii lor cei mai buni, iar tradiţia locală îi învaţă că gestul respectiv este o insultă cu tentă sexuală.
Citeşte mai departe despre gesturi pentru care ai putea fi ucis în străinătate, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter