Seriale cu femei puternice pe care nu trebuie să le ratezi

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Luni, 22 iulie 2019, 18:20

Exista o vreme în care serialele cu și despre femei erau mai mult o utopie. Iar cele care existau, scoteau la înaintare stereotipuri de gen inutile. Din fericire, în ultimii ani au apărut tot mai multe seriale cu femei puternice, menite să demonteze orice preconcepții negative.

Big Little Lies


Acest serial are momentan două sezoane, primul sezon datând din 2017. Are în centru un grup de prietene – Madeline, Celeste și Jane – care trăiesc în orașul idilic Monterey, de pe malul oceanului Pacific, din statul California. Acestea se împrietenesc mulțumită copiilor lor, care merg la aceeași școală primară prestigioasă din oraș.

Cele trei femei sunt arunate într-un vârtej tumultos de evenimente, ele descoperind, pe rând, cum să facă față scandalurilor de la școală, entuziasmului unui nou loc de muncă, violenței domestice, problemelor psihice și, finalmente, unei crime.

Younger


Discriminarea din cauza vârstei este o problemă cu care femeile se confruntă adesea. Acest serial tratează exact această problemă – și o face din 2015, pe parcursul a șase sezoane, și încă nu s-a terminat. În centru o avem pe Liza, o mamă care se trezește brusc că trebuie să își crească singură copilul.

Astfel, la 40 de ani se vede nevoită să intre în câmpul muncii, însă vârsta ei constituie un dezavantaj. Fața ei ca de copil o ajută însă, așa că hotărăște să se prefacă în fața noilor angajatori că are, de fapt, 26 de ani. Dacă asta o aduce sau nu pe calea mult visată, trebuie să descoperi pe cont propriu.

Girlfriends’ Guide To Divorce


Acest serial a apărut în 2014 și s-a terminat în 2018, având în total cinci sezoane. Acțiunea o urmărește pe Abby, o autoare best-seller a unei serii de cărți motivaționale.

La 40 de ani, ea încearcă să ascundă faptul că s-a despărțit de soțul ei. Fără să își dea seama, ea ajunge să accepte mai multe sfaturi de la prietenele ei divorțate decât de la cele căsătorite, iar asta o aruncă în brațele unor schimbări complet neașteptate.

Good Girls


Serialul a apărut în 2018 și a strâns până în prezent un sezon de 24 de episoade. Povestea se concentrează pe trei mame din regiunea suburbană a statului Michigan. Ele trăiesc cu greu de pe o zi pe alta, așa că iau o hotărâre drastică – și anume să jefuiască un supermarket.

Jaful are succes, iar asta atrage atenția șefului de magazin. Doar că șeful de magazin realizează că o cunoaște pe una din femei, iar de aici începe un șir neașteptat de evenimente.

Foto: HBO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter