România, acoperită de ploi torențiale și vijelii. Până când este valabilă avertizarea meteo

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 27 iunie 2018, 17:39
Ne așteaptă în continuare ploi torențiale și furtuni. Până când este valabilă avertizarea meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi în majoritatea regiunilor, până în data de 27 iunie, ora 23. În cea mai mare parte a Moldovei și local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp în care ploile vor avea caracter torențial, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Pentru județele Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Buzău, Prahova, Bacău și Brașov a fost emis un cod portocaliu, valabil până la ora 18, 27 iunie. Va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Avertizare cod galben, 28 iunie, ora 03 – 28 iunie ora 23

Ploile nu se vor opri miercuri, avertizează meteorologii, potrivit ANM, ci vor continua până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte. 

În a doua parte a nopții de miercuri / joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Citește și: 

Bacalaureat 2018. Cele mai amuzante perle la Limba și Literatura Română

Iluzia Ponzo sau de ce Luna pare mai mare la orizont

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter