Regăsiri incredibile pe internet

De Nicoleta Galeteanu, pe

Reţelele sociale îţi pot deteriora defnitiv relaţia cu şeful sau îţi pot strica mariajul, dar la fel de bine pot facilita întâlniri incredibile între oameni care nu s-au văzut de-o viaţă.
O femeie şi-a regăsit fiul dat spre adopţie după 30 de ani, prin intermediul reţelei Facebook. Pat Corlett, din Liverpool, s-a logat ca în orice altă zi pe Facebook, unde avea probabil să găsească câteva mesaje postate de prietenii din listă, când a rămas şocată să citească un mesaj de la fiul său abandonat în urmă cu 30 de ani.

„Bună, numele meu este Chris şi m-am născut pe 22 iunie 1975. Mă aştept să nu vrei să îmi răspunzi…”, s-a adresat Chris Haworth (36 ani) în scrisoarea online trimisă mamei sale pe care n-o mai văzuse de la 6 ani. Femeia şi-a dat imediat seama de la cine e mesajul – acesta păstrându-şi numele primit la naştere – şi i-a scris înapoi fiului său.

Chris, care acum este instructor auto, a avut parte de o copilărie fericită în sânul familiei adoptive, avea să afle Pat, care şi-a părăsit copilul de teama stigmatului cu care se confruntau femeile părăsite cu copii pe vremea aceea, a explicat ea pentru telegraph.co.uk.

„M-am văzut singură cu un copil iar asta m-a speriat teribil”. „În 1975, mamele singure erau văzute diferit faţă de cum sunt percepute astăzi. Era ca un stigmat”, a declarat aceasta.

Pat a rămas însărcinată pe când avea 18 ani, iar tatăl lui Chris, de care se despărţise, nu a ştiut niciodată de existenţa acestuia.

S-au reîntâlnit după 37 de ani

De o supriză de proporţii a avut parte şi o familie din Leicestershire, Anglia, când şi-a deschis contul de Facebook.

Andy Spiers-Corbett, în vârstă de 40 de ani acum, avea doi ani când a pierdut contactul cu tatăl său, Graham Corbett, 62 ani, după ce acesta a divorţat. Timp de 37 de ani, cei doi au încercat pe diferite căi să afle veşti unul despre celălalt şi au recurs chiar la serviciile unor detectivi particulari. Fără succes, însă. Până când, Andy s-a gândit să introducă numele tatălui său pe Facebook. A rămas consternat să îşi regăsească tatăl printre utilizatorii reţelei, pe care l-a recunoscut numaidecât.

Întâmplarea s-a petrecut în mai, anul trecut.

Regăsiri neaşteptate şi pe Twitter

Întâmplări incredibile parcă rupte din emisiunea „Surpize, surprize” se întâmplă şi pe Twitter.

Un bărbat din Puert o Rico şi-a reîntâlnit fiica după 10 ani, după ce a postat un mesaj succint pe Twitter.

Daniel Morales (58 de ani) s-a înscris într-un program pentru persoanele fără adăpost din New York, organizate cu scopul de a înlesni legătura acestora cu rudele lor.

Bărbatul a primit dreptul de a folosi un telefon mobil conectat la internet aşa că a lăsat următorul mesaj pe Twitter: „Bună, vreau să vă spun că îmi caut fiica. Numele ei este Sarah M Rivera”, la care a ataşat o poza acesteia şi a adăugat un număr de telefon.

A doua zi cei doi s-au întâlnit.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter