„Reporteri fără Frontiere” a dat în judecată Facebook pentru dezinformare

De Unica.ro, pe
Organizația „Reporteri fără Frontiere” a anunțat marți că a dat judecată Facebook în Franța, acuzând platforma că permite răspândirea de informații false și care incită la ură cu privire la pandemia de COVID-19, după cum arată Reuters, citat de Hotnews.

Dezinformările propagate pe Facebook includ și teorii ale conspirației cu privire la vaccinuri. Mai mult, pe platformă se găsesc postări care insultă și amenință revista „Charlie Hebdo”, emisiunea TV „Quotidien” și ziarul regional „L’Union”, după cum arată Libertatea.

„Folosind analize ale unor experți, mărturii personale și afirmații ale unor foști angajați ai Facebook, plângerea RSF demonstrează că…Facebook permite răspândirea informațiilor false și discursului care incită la ură să prospere…contrat afirmațiilor făcute în condițiile sale de utilizare”, explică „Reporteri fără Frontiere”.

Citește și: Comisia Europeană a dezvăluit cum va arăta pașaportul de vaccinare

Citește și: Studiu: tot mai mulți tineri preferă jocurile video în defavoarea sexului

Citește și: Experiment într-un club din Olanda: 1.300 de oameni au petrecut fără mască și fără distanțare

Citește și: UNICEF, date îngrijorătoare: unu din cinci copii este îngrijorat pentru viitorul său

„Reporteri fără Frontiere” a depus plângerea împotriva Facebook luni. Deși Facebook Franța a refuzat să comenteze, a explicat într-un comunicat că nu tolerează conținutul dăunător și că platforma este implicată puternic în lupta de combatere a dezinformării și urii.

Mai mult, „Reporteri fără Frontiere” a subliniat că o decizie în instanță împotriva Facebook Franța ar putea avea un impact la nivel global. Organizația deja ia în calcul posibilitatea de a acționa similar și în alte țări.

Plângerea depusă are la bază codul francez de protecție a consumatorilor. Acesta din urmă permite ca acele companii care folosesc practici comerciale înșelătoare să fie amendate cu până la 10% din cifra lor de afaceri.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter