Motivul pentru care milioane de utilizatori au renunțat la WhatsApp

De Unica.ro, pe
Milioane de utilizatori de WhatsApp au renunțat la aplicației, după ce platforma a anunțat schimbarea condițiilor de folosire a datelor personale, conform The Guardian.

Oamenii s-au reorientat către alte aplicații, cum ar fi Signal și Telegram. Exodul a fost însă atât de mare, încât WhatsApp a amânat punerea în aplicare a noilor termeni de confidențialitate, care urmau să intre în vigoare la data de 8 februarie.

Directorul pentru politici publice al WhatsApp pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Niamh Sweeney, a declarat comitetului pentru afaceri interne că exodul de utilizatori a fost cauzat de noii termeni de confidențialitate, după cum arată Libertatea.

El a ținut să sublinieze că măsură are două scopuri – acela de a permite noi caracteristici pentru mesajele de afaceri și acela de a aduce o mai mare transparență cu privire la politicile preexistente ale companiei. „Nu există modificări în ceea ce privește partajarea datelor noastre cu Facebook,” a mai adăugat el.

Însă credibilitatea companiei a fost pusă sub semnul întrebării din cauza mai multor mesaje care au circulat pe WhatsApp, potrivit cărora administratorii companiei puteau citi mesajele personale ale oamenilor și să furnizeze date către compania mamă, Facebook.

„Vrem să fim clari că actualizarea politicii nu afectează deloc confidențialitatea mesajelor dumneavoastră cu prietenii sau familia,” arată compania într-o postare publică pe site-ul lor.

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter