4 evenimente pe care să nu le ratezi în weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

La noapte, Instituţiile Culturale te invită la un tur nocturn pe bicicletă, mâine te poţi îndulci cu clătite iar seara cea mai cunoscută trupă rock suedeză te aşteaptă la concert.

Iată ce traseu cultural îţi propunem în acest weekend prin oraş.

Vezi ce premiere rulează în acest weekend la cinema.

Noaptea Institutelor Culturale

Cei care aleg să îşi dedice noaptea şi activităţilor spirituale printre alete, Noaptea Institutelor Culturale propune în această noapte peste 50 de evenimente incitante la cea de-a cincea ediţie a evenimentului deja consacrat.

Mai mult de 10 institute străine de prestigiu – British Council, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutele Goethe, Cervantes, Institutul Camões – Ambasada Portugaliei sau Institutul Francez – îşi deschid porţile în această noapte şi îţi propun să te delectezi cu filme, spectacole captivante, concerte bune, fotografii inedite şi fireşte, în mod necesar, cu multă cafea.
 
Dacă vrei să faci turul instituţiilor culturale pe două roţi, organizatorii pun la dispoziţie 60 de biciclete, care vor putea fi închiriate de pe strada Arthur Verona (lângă Biserica Anglicană). Dacă vrei să prinzi o bicicletă, trebuie mai întâi să te înscrii la office@austriacult-bucuresti.ro (nume, prenume şi CNP).

Evenimentul se va derula timp de mai bine de 14 ore în 8 locuri din Bucureşti. Află programul aici. Vezi de unde poţi închiria bicilete.

Festivalul Clatitelor

În caz că optezi, în schimb, pentru alte plăceri vinovate, Festivalul Clătitelor îţi satisface pe deplin poftele gurmande.

Dacă nu eşti la regim, îţi propunem să nu ratezi clătitele delicioase servite la Romexpo în acest weekend.

Degustarea va fi mai degrabă un festin, căci festivalul vine cu clătite, plăcinte şi prăjituri din toată ţara, în faţa cărora cu greu te vei putea abţine.

Când: 23 – 26 iunie, 10:00 – 18:00

Bucharest Music Film Festival

Dacă se întâmplă să fi sfidat puţin dieta, poţi da o fugă în Piaţa Enescu, unde timp de opt zile, Bucharest Music Film Festival va transforma parcarea Ateneului Român într-o mare scenă lirică pe care vor urca cele mai cunoscute filarmonici şi coruri de muzică clasică.

În timp ce bei o limonadă la terasele elegante deschise aici, te vei delecta cu dansuri profesioniste sau poţi da o raită la standurile cu suveniruri.

Când: 24 iunie – 2 iulie, 19:00

Concert Lake of Tears

Celebra trupă suedeză „Lake Of Tears” revine în România pentru un concert de zile mari, mâine, la Arenele Romane.

Dacă te numeri printre fanii care au ascultat cele mai frumoase balade ale anilor ’95 ale trupei, poţi profita şi de reducere de  15 la sută la tichete, pe ultima sută de metri.

Concertul nordicilor începe de la ora 20.00.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter