Primul aeroport spaţial din lume, inaugurat în New Mexico

De Unica.ro, pe

Începând din 2012, ne vom putea plimba cu avionul şi pe alte rute decât cele obişnuite. Primul spaţioport din lume care va opera zboruri spaţiale şi-a deschis porţile…
…astfel încât călătoriile spaţiale comerciale vor fi foarte curând posibile.

Aeroportul spaţial Spaceport, deţinut de omul de afaceri britanic Richard Branson, inaugurat în statul american New Mexico, va opera începând cu 2012 zboruri comerciale intergalactice, a anunţat miliardarul.

Clădirea aeroportului Virgin Galactic a fost inaugurată cu mare fast săptămâna aceasta, Branson făcându-şi apariţia pe o coardă, escaladând Virgin Galactic, însoţit de câţiva acrobaţi.
  Vezi şi alte invenţii care vor schimba viitorul.
Deşi preţul unui zbor în spaţiu costă  200.000 de dolari, peste 400 de amatori au făcut coadă pentru a-şi rezerva bilete la prima călătorie intergalactică.

Primii pasajeri care s-au înscris la primele curse turistice în spaţiu sunt în majoritate astronauţi.

Călătoria în afara graniţei atmosferei terestre se va face cu naveta WhiteKnightTwo, care a operat primul zbor demonstrativ.

„Naveta este finalizată. Testele propulsoarelor sunt foarte concludente şi cred că ne îndreptăm spre o primă lansare, care va avea loc peste 12 luni”, declara Branson în septembrie, care vorbea despre „începutul unei ere complet noi, cea a călătoriilor spaţiale comerciale”.
 

 
Recent, miliardarul a avut parte de un incident neplăcut, când reşedinţa sa de pe Insula Necker din Insulele Virgine a luat foc. Află aici ce vedetă a fost eroul întâmplării.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter