Foto: modele anorexice vs. femei obişnuite

De Erika Chivu, pe

Modelele de astăzi sunt prea slabe faţă de femeile obişnuite. Vezi cum arată manechinele slabe şi cele plinuţe şi spune-ne care ţi se par mai frumoase!
În ciuda controverselor din ultimul timp şi avertizărilor legate de anorexie, podiumurile de modă sunt încă pline de modele extrem de slabe. Majoritatea manechinelor din prezentările de modă au indicele de masă corporală al unei anorexice, avertizează o revistă britanică dedicată modei  XXL, în care apar şi poze mai mult decât sugestive cu modele goale din ambele categorii. Vedeta şedinţei foto a fost modelul Katya Zharkova, care poartă mărimea 44 la haine.
Model slab, model XXL
Printre altele, articolul din revista “Plus Size” prezintă statistici îngrijorătoare: acum 10 ani, manechinele de pe podium aveau o greutate cu 8% mai mică decât a femeilor obişnuite. Astăzi, ele au o greutate cu 23% mai mică. Acum 10 ani, modelele plinuţe purtau mărimi între 42 şi 48. Astăzi şi modelele XXL trebuie să fie mai slabe – li se cere să încapă în măsuri între 36 şi 44.
În ce priveşte hainele din marile magazine, mărimea maximă este adesea 42, în timp ce 50% dintre femei poartă de la 44 în sus.
Model slab, model XXL
“Suntem bombardate zilnic cu reclame la produse pentru slăbit fiindcă este o industrie de miliarde de dolari bazată pe frica noastră de grăsime.Dar nu toate am fost create slabe. Corpurile noastre sunt frumoase şi aici nu este vorba despre sănătate pentru că nu toate persoanele slabe sunt sănătoase”, spune redactorul şef al revistei “Plus Size”.
Articolul şi fotografiile au stârnit reacţii din cele mai variate. În timp ce unii spun că a fi gras nu este sănătos, alţii consideră că femeile de astăzi sunt ca şi “spălate pe creier”, ajungând să creadă că nu vor fi iubite dacă nu se înfometează.
Model slab si model XXL
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter