Pe ce poziție va intra România în a doua semifinală Eurovision 2017 | UPDATE

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 01 martie 2022, 17:45
A 62-a ediție a concursului Eurovision 2017 va avea loc, pe 13 mai, în capitala Ucrainei, Kiev. Înainte de aceasta, reprezentanții țării noastre, Ilinca și Alex Florea, vor trebui să treacă de semifinala de joi, 11 mai. Ei se vor lupta pentru un loc în finală, cu piesa ”Yodel it”. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit live a doua semifinală Eurovision 2017, eveniment care va avea loc pe scena Centrului International de Expozitii din Kiev, începând cu ora 22.00. Iată pe ce poziție va intra România în a doua semifinală Eurovision 2017.

În luna ianuarie, în urma tragerii la sorţi, a fost stabilită împărţirea celor 43 de ţări care vor participa la ediţia din 2017 a celei mai mari competiţii muzicale, în cele două semifinale Eurovision.

Locul 5 – poziția pe care va intra România în a doua semifinală Eurovision 2017

Astfel, reprezentanții României vor intra la Eurovision 2017 pe poziția 5, în cea de-a doua semifinală, care va avea 19 participanți, față de semifinala din 9 mai, care reunește 18 țări în competiție.

Alături de Ilinca și Alex, pe 11 mai, vor mai urca pe scena Eurovisionului reprezentanții țărilor: Serbia, Austria, Rusia (dacă Ucraina va permite participarea), FYR Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croația, Norvegia, Elveția, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel.

Țările calificate în finala Eurovision 2017, de pe 13 mai, din prima semifinală

  1. Moldova – Sunstroke Project – „Hey Mamma“
  2. Azerbaidjan – DiHaj – „Skeletons“
  3. Grecia – Demy – „This Is love“
  4. Suedia – Robin Bengtsson – „I Can’t Go On“
  5. Portugalia – Salvador Sobral – „Amar Pelos Dois“
  6. Polonia – Kasia Moś – „Flashlight“
  7. Armenia – Artsvik – „Fly With Me“
  8. Australia – Isaiah – „Don’t Come Easy“
  9. Cipru – Hovig – „Gravity“
  10. Belgia – Blanche – „City Lights“

Ilinca si Alex Florea vor cânta piesa ”Yodel It” la Eurovision 2017

Dacă vi se par cunoscuți reprezentanții României la Eurovision 2017, aflați că aceștia au debutat în concursuri muzicale celebre. Ilinca Băcilă a făcut parte din echipa Loredanei în cadrul emisiunii Vocea României din 2014 și Alex Florea a participat la concursul X Factor din 2015. Piesa „Yodel It”, pe care o vor cânta Maria Ilinca Băcilă și Alex Florea la gala Eurovision 2017, pune accentul pe jocul de cuvinte care a făcut-o cunoscută pe Ilinca încă de la audițiile emisiunii. Piesa câștigătoare a fost votată de 10,377 români, duminică 5 martie 2017 în cadrul Selecției Naționale.

Piesa „Yodel It” este scrisă de Mihai Alexandru, cel care a scris și piesa cu care Nicola a ajuns la Eurovision 2003, “Don’t break my heart”.

Concursul Muzical Eurovision 2017 va fi cea de-a 62-a ediție anul acesta. Competiția are loc la Centrul International de Expoziții din Kiev, după victoria Ucrainei la concursul din 2016 în Stockholm cu melodia „1944”, interpretată de Jamala. Aceasta va fi a doua oară când Ucraina găzduiește concursul, după 2005, și al patrulea eveniment Eurovision, după găzduirea în 2009 și 2013 a Concursului Muzical Eurovision Junior.

Foto – Facebook/ Eurovision Romania (Ioana Hameeda)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter