Când este finala Eurovision 2017

De Claudia Grigore, pe Ultimul update Marți, 02 mai 2017, 15:58
Dacă voiai să afli când este finala Eurovision 2017 află că aceasta va avea loc pe 13 mai 2017. Înainte de marea finală, țările participante se vor înfrunta în două semifinale Eurovision.

Eurovision Ucraina 2017 va începe pe 9 mai cu prima semifinală, va continua pe 11 mai cu cea de a doua semifinală și se va încheia pe 13 mai cu marea finală.

În finala de la Kiev vor intra automat șase țări – Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania și țara gazdă, Ucraina.

În prima semifinală Eurovision 2017 vor urca pe scenă, în ordine: Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Australia, Cipru, Slovenia, Armenia, Moldova, Cehia, Letonia, Islanda, Grecia şi Polonia.

În a doua semifinală Eurovision 2017, vor cânta: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Rusia, România, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus.

În total, 42 de concurenți din 42 de țări vor lupta pentru trofeul pentru cel mai bun cântec al Europei.

România la Eurovision

România va fi reprezentată de Ilinca și Alex Florea cu piesa Yodel it după ce aceștia au câștigat Selecția Națională Eurovision 2017 România. Aceștia vor concura în cea de a doua semifinală de pe poziția 5.

Cine va transmite și când este finala Eurovsion

Când este finala Eurovision 2017.

Televiziunea Română este singura televiziune acreditată de EBU din România pentru a transmite concursul Eurovision 2017 din Kiev, Ucraina.

Sursa foto Libertatea.ro

Citește și Ce țări cântă în prima semifinală Eurovision 2017

Citește și Ce țări cântă în a doua semifinală Eurovision 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter