Paradisul parizian cu fabuloasele Diana Enciu și Alina Tanasă

De Revista Unica, pe Ultimul update Joi, 22 iunie 2017, 16:26
Colette:

Fabuloasele Diana Enciu și Alina Tanasă ( www.FabulousMuses.net) te invită într-o călătorie la Paris, pentru a descoperi care sunt magazinele, restaurantele, hotelurile și locurile lor preferate din acest oraș magic. (Foto: Laurent Dubois & TheParisPhotographer; foto edit: Tibi Vântur)

 

Am plecat la Paris cu noaptea-n cap,  la 7 am, și am ajuns la Charles de Gaulle la 9 am. Eram invitate să participăm la un eveniment de beauty, care urma să aibă loc în-cepând cu ora 13:00, așa că era timp suficient pentru toate. Așa credeam, de fapt.  Am stat, însă, mai bine de o oră și jumătate la controlul vamal la coadă, așa că a fost nevoie să ne grăbim un pic. Am ajuns la micul hotel din Saint Germain la 12:00, am sărit în duș rapid, ne-am aranjat și ne-am pregătit outfiturile pentru eveniment. Așa a început un nou circuit în magicul Paris.

Am fost de zeci de ori la Paris, dar primăvara și vara sunt cu siguranță cele mai frumoase și potrivite anotimpuri în care trebuie să vizitezi acest oraș. Pentru noi nu a fost neapărat o vacanță-escapadă, dar am redescoperit Parisul și am aflat despre niște  locuri pe care încă nu le exploraserăm. De această dată am schimbat ritualul cu care eram atât de fami­liarizate. Ne cazam în Marais, ne plimbam pe străduțele cu magazine vintage și concept store-uri, stăteam la un pahar de vin în Place de Vosges și ajungeam, invariabil, la Colette. La Colette am ajuns și de data aceasta, pentru că nu îl puteam rata, evident. Trebuie bifat de fiecare dată.

 

Magazine pe care să nu le ratezi

V-am spus deja că noi nu-l ratăm niciodată. E cel mai cool concept store și cel mai vizitat cu siguranță. Poți lua și o gustare la subsol, dacă ți se face foame. Poți cumpăra cadouri cool, poți răsfoi paginile celor mai tari reviste, iar dacă te ține buzunarul, poți cumpăra piesele must-have ale sezonului. Au o selecție fantastică și nimic din ce o să vezi la Colette nu o să îți displacă.

Le 66: Am descoperit acest concept store la recomandarea unui prieten. Nu ne așteptam să ne placă atât de mult, dar ne-a fascinat. În primul rând, e pe Champs Élysées, unde de obicei nu te gândești că ai putea găsi așa ceva. Au o selecție extrem de cool, cu foarte mulți designeri tineri, branduri accesibile și piese vestimentare de la care chiar nu-ți poți lua ochii și, crede-ne, nici gândul. Am fi plecat cu jumătate de magazin. Bine că nu aveam loc în bagaje.

Kiliwatch (64, Rue Tiquetonne): E un alt concept store cu un mix de vintage și nou, branduri nișate, dar extrem de stylish și în trend. O să găsești sigur ceva pe gustul tău.

Sézane: Divin, cărți, cafea, fashion. Este un mic rai al fashionului și designului. Nu ai voie să îl ratezi. Îl găsești pe Rue Saint Fiacre.

 

Restaurante preferate

Dacă mergeți la Paris, automat vă gândiți la mâncare. Pentru că, da, la Paris poți mânca senzațional. O să-ți spunem ce am încercat noi și ce îți recomandăm să încerci.

Hotelul Four Seasons este singurul din Europa (poate și din lume), care are trei restaurante cu stele Michelin. Așa că e păcat să nu îi calci pragul. Important e să-ți faci rezervare. Sunt cam fully booked.

Nouă ne place la Le Cinq: Nu cred că vei da greș cu ceva, indiferent de alegerile pe care le vei fa­ce. Aperitivele sunt senzaționale, iar sala­ta cu creveți roșii e în top 3 salate preferate de noi.

L’oiseau blanc: Dacă vrei să iei prânzul în timp ce admiri  Turnul Eiffel, îți recomandăm acest restaurant pe care îl vei găsi la Hotelul Peninsula. Cam tot ce am mâncat a fost bun, dar cel mai tare ne-au plăcut preparatele din pește. Și au și o terasă genială.

Miss Ko, 49/51 , Avenue George V:  Dacă vrei să mânânci asiatic la Paris, noi îți recomandăm Miss Ko. L-am descoperit acum câțiva ani și am rămas fidele. E atât de bun, încât o să te îndrăgostești. Este lângă Louis Vuitton, chiar pe Champs Élysées.

 

Hotelurile noastre favorite

Pentru că am venit la Paris să îmbinăm utilul cu plăcutul, ne-am dorit să experimentăm și am stat nu la unul, ci la trei hoteluri:

Bel-Ami, Saint Germain – Zona în care este amplasat acest hotel este fascinantă. Saint Germain a fost și a rămas cartierul artiștilor și al îndrăgostiților de acel Paris plin de povești. La cinci minute de hotel ai Café de Flore, Les Deux Magots, Brasserie Lipp și multe librării și magazine în care să te pierzi. Hotelul e micuț, șic, dar camerele au o  mărime potrivită și sunt interesant decorate.

Hotel de Nell e amplasat în Arondismentul 9, între Montmartre și Palais Royal. Metroul  este aproape, iar zona e foarte animată. Hotelul e primitor, camerele sunt mai mari, iar baia e senzație. Acest hotel merită rezervat de cupluri, pentru că are  acel ceva care te duce cu gândul la luna de miere. Alege o cameră de la un etaj superior, o să ai și un mic balcon și un view mai bun.

Hotel Vernet este ideal pentru pasionații de shopping. Este situat la numai 100 de metri de bulevardul Champs Élysées. Camerele sunt mari, iar hotelul este unul dintre cele mai frumoase  boutique  hoteluri în care am stat. Stafful este superatent, serviciile sunt excelente.  A fost ideal pentru noi, căci am des­coperit o altă față a Parisului.

Citește și – 7 lucruri de făcut în vacanță la Viena

Citește și – 10 cărți de călătorie de citit în vacanță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter