(P) Paleokastritsa – stațiunea corfiotă cu iz exotic

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 iulie 2017, 14:00
La jumătate de oră distanță de capitala insulei Corfu, situată într-un colț de natură divin, se remarcă stațiunea Paleokastritsa – considerată una dintre cele mai luxuriante destinații din bazinul Mării Ionice. Dezvoltată în jurul unui drum de coastă care șerpuiește pe langă mare și coline montane semețe învelite în măslini, pini și chiparoși, Paleokastritsa are șase plaje spectaculoase din prundiș alb și auriu, și golfuri cu ape precum smaraldul.

Drumul pană la Paleokastritsa trece prin Lakones – cea mai mică așezare din Corfu – un sat din piatră galbenă cu un singur drum principal de o bandă, unde colțurile caselor construite pe o pantă abruptă cu vederi unice spre mare, păstrează urmele de vopsea de la mașinile mari care au trecut pe aici.

Lagune turcoaz și plaje din prundiș alb

Centrul orașului Paleokastritsa, foarte dezvoltat și cosmopolit, adună un număr mare de restaurante, taverne, baruri și unități de cazare boeme. Faleza orașului decorată cu stanci argintii și portul pitoresc plin de bărci tradiționale grecești, iahturi mici și celebrul submarin galben, sunt marile atracții ale locului, fiind mereu pline de turiștii care vor să descopere puțin din farmecul Kerkyrei.

Cu trei golfuri ce îți taie respirația la propriu, brodate de păduri imense de pini și chiparoși parfumați, și șase plaje idilice – trei moderne premiate cu ”Blue Flag”; și alte trei sălbatice, destul de greu accesibile, Paleokastrista îți oferă cele mai frumoase peisaje marine din Corfu.

Potrivit legendelor grecești, Paleokastritsa ar fi fost Insula Fenicienilor, în laguna Paleokastritsei ar fi naufragiat eroul Ulise, unde a întalnit-o pe Nausicaa, fiica Regelui Fenician. Povestea spune că prințesa s-a îndrăgostit de Ulise la prima vedere și l-a implorat pe rege să o căsătorească cu el.

unica.Corfu.13.07.2017 (2)

Scuba diving sau plimbări cu submarinul galben

Paleokastritsa este o celebră destinație pentru scuba diving, aici se găsesc mai multe centre de scufundări din Corfu, unde poți să iei lecții și să închiriezi echipamentul necesar. Dacă nu te dai în vant după diving, dar vrei să descoperi facinanta lume a mării, o poți descoperi într-o călătorie de 2 ore cu submarinul galben – care are și o punte exterioară, unde ți se dezvăluie cele mai frumoase peisaje subacvatice, din zona Grotelor Albastre. Tot aici poți înota în apele azurii sau te poți relaxa pe micuța plajă din pietre albe, ascunsă la baza unui munte din calcar argintiu, un loc încă secret pentru mulți dintre turiștii care ajung aici.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Corfu

Vila Irida Paleokastritsa – tarife de la 253 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter