(P) Vacanță liniștită într-un loc de legendă al Greciei, Ammoudia

De Unica.ro, pe
Pitoreasca stațiune Ammoudia, care se găsește pe coasta Ionică a Greciei, foarte aproape de Parga, la gura râului Acheron, te cucerește încă de la prima vedere cu frumusețile naturale uimitoare și cu farmecul simplu răspândit în jurul întregii regiuni.

Un loc liniștit, departe de agitația stațiunilor mai populare, cu o plajă întinsă și curată și ape cristaline de mici adâncimi, Ammoudia este una dintre destinațiile preferate de familiile cu copii, precum și de cei care își doresc pur și simplu o evadare din cotidian, într-o zonă de tradiție a Greciei.

Explorează Ammoudia prin cele mai noi programe low-cost cu autocarul de la Europa Travel. Turoperator low-cost te invită să descoperi Grecia în toată splendoarea ei, de la cele mai mari insule la stațiuni liniștite și cochete, unde predomină curățenia, ospitalitatea și serviciile la cele mai înalte standarde.

Legendele unei stațiuni grecești

Iubitorii destinațiilor de vacanță elene sunt obișnuiți ca în orice loc ar alege să-și petreacă sejururl, se leagă acolo câteva povești și legende mitologice grecești, iar Ammoudia cu siguranță că nu face excepție de la această regulă. Râul Acheron care este cea mai importantă atracție a stațiunii, s-ar părea că a fost locul de trecere a sufletelor în împărăția lui Hades sau „Împărăția Umbrelor”. Cei care vin aici se pot bucura de o excursie cu barca de-a lungul satului, pentru a admira frumusețile desăvârșite ale naturii înconjurătoare. De altfel, ariile de natură de pe marginile râului Acheron sunt protejate prin lege, astfel că o vei întâlni aici în cea mai pură stare, neatinsă de dezvoltare turistică.

Verile ofertante în Ammoudia

Chiar dacă stațiunea Ammoudia nu și-a dezvoltat foarte mult turismul, în sezonul estival locul se umple de vizitatori care vor să se bucure de plaja întinsă cu nisip fin, și care sunt gata să primească ce are Grecia de oferit, ocrotind în același timp zonele înconjurătoare. Dacă apele Mării Ionice sunt ideale pentru înot, iar pădurile luxuriante ce mărginesc plajele sunt numai bune pentru adăpost împotriva căldurii, apele râului Acheron sunt chiar și mai limpezi și mai răcoroase.

Ofertele de excursii în împrejurimile stațiunii Ammoudia nu lipsesc, astfel că, în afară de un drum către împărăția lui Hades, unde te așteaptă și locul sacru Necromanteion, ce reprezenta Oracolul Morții, poți vizita și orașul Parga, aflat la doar 15 km depărtare, unde se găsește magnificul Castel Venețian, precum și Biserica Sf. Nicolae, situată chiar în sufletul stațiunii.

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Sejur Ammoudia

Hotel Pappas 2* – tarife de la 59 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter