(P) Top 4 locuri de văzut în Evia

De Unica.ro, pe
Evia, una dintre cele mai rustice insule grecești este vestită în lume pentru izvoarele termale din Edipsos recunoscute pentru proprietățile lor benefice încă din antichitate, ba chiar se spune că aici obișnuiau eroii greci să-se îmbăieze după fiecare luptă. Dincolo de legende, pitoreasca Evia păstrează cate o bijuterie naturală pentru fiecare tip de turist care alege să-și petreacă sejururile de vară în acest loc.

Profită de reducerile speciale la vacanțele cu autocarul în Evia, de la Europa Travel și alege un sejur low-cost la cele mai mici tarife de pe piața, beneficiind de servicii turistice excelente. A doua cea mai mare insulă din Grecia, Evia nu este la fel de cunoscută și aglomerată precum Creta, însă are acel ceva unic care-i atrage în special pe grecii din Atena, dornici să exploreze un ținut rămas autentic, legat de capitală prin două poduri ușor accesibile.

Edipsos, orașul-spa este locul pe care nu ai cum să-l ratezi odată ce ai ajuns aici. Se află în partea de nord-vest a insulei și găzduiește plaje aurii înțesate de stanci galben-miere din care țașnesc la propriu izvoare termale benefice pentru problemele reumatice sau cele de la nivelul pielii. Tot aici se găsesc cele mai multe resorturi cu spa-uri moderne și centre pentru masaje specializate, astfel că este practic cel mai aglomerat loc de pe insulă.

Pefki, stațiunea cea mai populară are un farmec aparte, îmbinand armonios peisajele pitorești compuse din plantații dese de măslini, arbori de fistic și migdali cu atmosfera cosmopolită, portul modern plin de vase de croazieră și iahturi mici. Plaja compusă din mici pietricele albe și gri se întinde de-a lungul unui golf cu apă ca smaraldul, aproape de portul principal, de aici poți pleca în cele mai interesante croaziere spre insulele Skiathos, Skopelos sau la Lichadonisia.

Lichadonisia, peticul de pămant exotic din largul Mării Egee, atrage ca un magnet vizitatorii din toate colțurile Europei. Grupul de insulițe răsfirate în apele turcoaz este numit de localnici ”Seychelles de Grecia”, datorită frumuseții sale tropicale, cu multă verdeață, stanci maronii iscate din mare, ape cristaline de un turcoaz remarcabil și plaje cu nisip mai fin decat matasea.

Agia Anna, cel mai verde sat al insulei, este cocoțat pe o colină stancoasă cu vederi uimitoare spre mare și plaja argintată a locului. Micul sat din nordul insulei, respectă cu sfințenie tradițiile grecești începand cu ale sale case albe cu acoperișuri din țiglă și pană la obiceiurile culturale, festivalurile locale și gastronomia locului. Astfel că, o vizită în Agia Anna este obligatorie mai ales dacă vrei să descoperi o destinație autentică.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Evia

Hotel Irini 2*  – tarife de la 179 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter