(P) Locuri unice de descoperit în Rhodos

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 30 iunie 2017, 13:39
Relaxare pe plaje sălbatice și scufundări în golfuri intime cu ape turcoaz, vizitarea castelelor fortificate și a siturilor doriene, escapade de shopping în orașe istorice și degustări de preparate tradiționale grecești, sunt doar cateva dintre activitățile de care te poți bucura într-un sejur în Rhodos.

Se spune că la facerea lumii, Apollo a primit pămanturile ivite din mare, pe care le-a binecuvantat cu cele mai multe zile însorite pe an – peste 300, astfel că Rhodos și-a primit supranumele de – Insula Soarelui, așa că odată ajuns aici te vei bucura de o climă prietenoasă chiar și tarziu în toamnă.

Locuri sălbatice unde poți să faci plajă

Rhodos găzduiește multe plaje celebre și orașe luate cu asalt de turiștii pasionați de istorie, cum este capitala Rhodos sau orașul alb, Lindos, dar chiar și așa mai sunt multe locuri aici care au rămas neștirbite de trecerea timpului sau de dezvoltarea tot mai mare a turismului.

Unul dintre ele este Prasonisi, o mică peninsulă legată de uscat care practic desparte Marea Egee de Marea Mediterană, formandu-se aici una dintre cele mai spectaculoase plaje albe din Grecia. În perioada iernii, plaja este inundată de mare, iar Prasonisi pare o mică insuliță la care poți ajunge doar cu barca. În schimb, în verile caniculare poți să mergi pe jos pană la cel mai îndepărtat punct al peninsulei.

Locuri învăluite în mit

Dacă îți plac vizitele istorice, satul tradițional Kritinia, aflat pe coasta de vest a insulei, o să te fascineze cu siguranță. Dezvoltat la poalele muntelui Attavyros și la circa 50 de km distanță de orașul Rhodos, Kritinia este celebru pentru castelul cu același nume care domină împrejurimile.

Bine păstrat și cu o combinație interesantă a stilurilor arhitecturale venețian și bizantin. Edificiul a fost ridicat de Cavalerii Ordinului Sfantul Ioan, realizat inițial pe trei niveluri, fiecare atribuit unui Mare Maestru. Chiar dacă este una dintre cele mai importante construcții realizate de ioaniți, celebru în special pentru superbelor mozaicuri din secolul al XVI lea, Castelul Kritinia nu este deloc aglomerat nici măcar în sezonul de varf, așa că este ideal de vizitat mai ales dacă vrei să descoperi în tihnă zone încărcat de istorie.

O minune naturală

Seven Springs este o oază de relaxare mai puțin cunoscută decat Valea Fluturilor, pe care orice pasionat de drumeții în natură ar trebui să o includă pe lista cu locuri de explorat în Rhodos. Cele 7 izvoare se întind între satele Kolymbia și Archipolis. Situl natural cuprinde izvoare cu ape cristal, podețe din lemn îmbrăcate în vegetație luxuriantă, păduri dese de conifere, un tunel de 1 km lungime care te conduce către unul dintre cele mai pitorești lacuri cu apă smarald în care poți înota în timp ce te bucuri de liniște și de peisajele paradisiace.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Hotel Anavadia 4* – tarife de la 581 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter