(P) Lefkas – orașul alb al Greciei

De Unica.ro, pe
Dintre toate insulele ionice, Lefkada este fără îndoială cea mai spectaculoasă. Coastele abrupte sunt dominate de pereți uriași din calcar argintiu care asigură umbra în zilele fierbinți de vară, protejând plajele de vânturile puternice și de curenții marini.

Din acest motiv, Lefkada este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia, care și-a păstrat intactă frumusețea naturală și caracterul tradițional, cucerind fiecare vizitator de la prima vedere.

Descoperă insula Lefkada prin cele mai noi programe de la Europa Travel, primul turoperator low-cost din țară care a introdus sejururile de șase nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia. În acest mod, oricine visează la o vacanță memorabilă în Grecia are posibilitatea să aleagă ce i se potrivește cel mai bine, cu siguranța unui bun raport calitate-preț.

Cele mai vibrante stațiuni

Cunoscută mai ales pentru plajele sale scăldate de apele cristaline ale Mării Ionice din partea vestică și pentru satele sale pitorești de pe litoral, Lefkada este o simfonie de culoare pentru toți cei care aleg să-și petreacă vacanțele pe acest tărâm de poveste.În plus, oricunde te vei îndrepta, localnicii te întâmpină cu ospitalitate și cu mâncăruri delicioase, venite să completeze ideal un tablou alcătuit din plaje exotice și sate idilice.

Una dintre cele mai apreciate destinații de pe insulă este orașul Lefkada, capitala. Situat în partea de nord-est a insulei, Lefkas se mândrește cu o arhitectură deosebită a clădirilor și cu minunatele sale comori naturale. Pornește la pas prin oraș și admiră casele tradiționale din lemn care te încântă cu fiecare privire, decorate cu acoperișuri colorate, iar străduțele înguste, pietruite, te conduc către diverse magazine locale, buticuri, tarabe cu suveniruri și restaurante.

Atracțiile istorice ale capitalei

La intrare în orașul Lefkas, vizitatorii vor descoperi impresionantul Castel Medieval Agia Mavra, iar pe toată suprafața sa, capitala ascunde o seamă de atracții interesante, inclusiv numeroase biserici, fortărețe și muzee, cum ar fi Muzeul Arheologic sau   Muzeul Fonografului, Radioului si Traditiilor, numai bune pentru a descoperi o fărâmă din civilizația elenă.

După o astfel de zi lungă, plină de vizite și drumeții, o plimbare de-a lungul portului este modul ideal de a petrece seara. Alege unul dintre numeroasele baruri și bistro-uri cochete, unde te poți bucura de un cocktail colorat, muzică grecească și delicatesele locale.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Lefkada

Hotel Posidonio 3* – tarife de la 699 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter