(P) Kefalonia, insula cu cel mai spectaculos lac subteran

De Unica.ro, pe
Cea mai mare insulă ionică, Kefalonia se laudă cu un bogat patrimoniu cultural și natural, un loc al contrastelor frumoase unde potecile abrupte se înalță atât de brusc încât nu-ți dai seama dacă încă te afli pe plajele pietroase sau ești deja pe dealurile iscade din apele translucide ale Mării Ionice.

Explorează insula Kefalonia prin programul Grecia Low-Cost cu autocarul și profită de cele mai bune tarife pentru vacanța ta de la Europa Travel! Conceptul vacanțelor low-cost de tip ”smart travel”, cel mai bun raport calitate/preț, a apărut pe piața de turism după criza din 2008, când fondatorul Europa Travel a dezvoltat singura agenție de acest fel din România pornind de la dorințele turiștilor de a beneficia de servicii de calitate la tarife accesibile.

Kefalonia te surprinde prin coastele sălbatice împrejmuite de dealuri semețe acoperite cu vegetație luxuriantă și pini pitici, specie care crește doar în această parte a Greciei, și în niciun alt loc al lumii.

Mult prea mare pentru a o putea explora în doar 7 zile, Kefalonia măsoară 690 de km pătrați, găzduind nu doar minuni ale naturii, dar și stațiuni pline de viață, sate de pescari uitate de timp și plaje extrem de pitorești. Dintre toate frumusețile pe care le deține, Kefalonia se remarcă prin lacul și peștera Melissani, unul dintre cele mai spectaculoase din întreaga Europă.

unica.Kefalonia.31.05.2017.ET (2)

Lacul și peștera Melissani, simbolul insulei Kefalonia

La mică distanță de Symi, într-un mic sătuc montan, săpată de apele salmastre în inima munților, vei găsi o peșteră care adăpostește unul dintre cele mai frumoase lacuri subterane. Culoarea sa de verde-azuriu-violet cu sclipiri diafane îl poziționează pe primele locuri în topul celor mai spectaculoase minuni ale naturii din lume.

Legendele grecești spun că lacul Melissani este locul unde în vremurile demult apuse se scăldau nimfele. Din aburii iscați s-a născut nimfa Melissanthe care s-a îndrăgostit e Zeul Pan. Pentru că nu-i împărtășea iubirea, nimfa și-a găsit sfârșitul în ”lacul fără fund”, iar lacrimile sale i-au dat ochiului de apă, culori de nemaivăzut.

Sute de ani a stat ascunsă peștera în creierii munților, până când un devastator cutremur care a distrus mai bine din jumătate de insulă, a scos la iveală minunea. Acoperișul grotei s-a surpat, iar localnicii au descoperit locul. De atunci acesta este cel mai vizitat loc de pe întreaga insulă.

De Mădălina Isar

Oferte Low Cost Grecia

Oferte Speciale Sejur Kefalonia – tarife de la 191 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la Hotel Kalypso 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter