Lady Gaga, acuzată din nou de plagiat

De Nicoleta Galeteanu, pe

Originalitatea lui Lady Gaga este pusă la îndoială, artista fiind acuzată din nou de plagiat chiar de către colegii de breaslă.
Ultimele sale creaţii muzicale, despre care artista sugera că provin din puţul gândirii sale, au fost rând pe rând discreditate, ţinutele sale excentrice, recunoscute la artişti mai vechi, iar mai nou deghizarea sa în Joe Calderone, deconspirată.

Imaginea divei care a revoluţionat muzica pop pare să fie compromisă, după ce fanii au descoperit că performanţa spectaculoasă care a impresionat publicul prezent la gala MTV Video Music Awards nu este decât un nou act de plagiat.

Artista, care şi-a însuşit un alter-ego în persoana unui neica-nimeni pe nume Joe Calderone, a fost deconspirată din nou în ce priveşte sursa inspiraţiei sale.
Mecanicul fictiv din imaginaţia sa este de fapt imaginea cunoscutei artiste de origine scoţiană Annie Lennox, care a adoptat aceeaşi costumaţie masculină la Ceremonia Premiilor Grammy din 1984, interpretând piesa „Sweet Dreams”.

Fanii cântăreţei au recunoscut imediat asemănarea dintre cele două. Şi Kelly Osbourne a luat poziţie în apărarea artiştilor consacraţi. „O iubesc pe Lady Gaga dar mi-aş dori să înceapă să recunoască ideile artiştilor cărora le aparţin”, scrie fiica lui Ozzy Osbourne pe Twitter.
 
„Madonna, Bette Midler, Annie Lennox! Oare Gaga are vreo idee a ei sau crede că toată lumea este prea tânără să îşi amintească variantele originale?”, scrie un alt utilizator.

În urmă cu 26 de ani, cântăreaţa a şocat audienţa când a apărut pe scenă îmbrăcată ca un bărbat, performând cu hitul „Sweet Dreams”, al trupei Eurythmics.

Lady Gaga, acuzată din nou de plagiat

Urmăreşte în galeria video performanţa căntăreţei Annie Lennox la Gala Grammy din 1984.

Foto: Hepta, YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter