ORIBIL: Metode scârboase de tortură din Evul Mediu

De Diana Zagrean, pe

Ne mai amintim cu toţii de lecţiile de istorie în care ni se povestea cum haiducii erau traşi pe roată şi cum, în Evul Mediu, vrăjitoarele erau arse pe rug. Dar acestea sunt doar câteva dintre metodele oribile, malefice şi sadice pe care torţionarii din Evul Mediu le aplicau condamnaţilor. Iată câteva metode scârboase de tortură din evul Mediu de care nu aţi auzit până acum.
Para durerii
Acest instrument oribil era unul dintre primele folosite pentru torturarea condamnaţilor sau acuzaţilor de avort, homosexualitate sau minciună.
Instrumentul terorii avea formă de pară şi era alcătuit din mai multe petale metalice care se deschideau încet, pe măsură ce torţionarul învârtea un şurub de la capătul instrumentului.
După caz, para durerii se introducea în vagin, anus sau gură şi sfâşia încet, până la mărturisirea păcatului sau a crimei comise. Deoarece nu era un instrument de tortură mortal, cel mai adesea, para durerii era urmată de alte metode pentru mai mutle rezultate.
Leagănul lui Iuda
O altă metodă de tortură sadică şi foarte rar mortală, care chinuia subiectul în mod groaznic era Leagănul lui Iuda.
Victima era aşezată pe o piramidă cu vârful foarte ascuţit şi legată cu greutăţi şi sfori de picioare şi mâini. La fiecare mişcare şi la tragerea sforilor, condamnatul era înfipt câte puţin în partea ascuţită, suferind de dureri groaznice.
Deşi nu era un dispozitiv aducător de moarte, leagănul lui Iuda, care nu se spăla mai niciodată, provoca, pe lângă durere şi răni la nivelul organelor genitale şi anusului, infecţii oribile, de care se murea ulterior.
Citeşte mai departe şi află ce alte metode oribile de tortură se foloseau în Evul Mediu pe pagina următoare.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter