Fii organizată: 5 trucuri ca să-ţi ajungă timpul

De Lumea Femeilor, pe

Suntem în secolul vitezei, aşa că lipsa timpului este cea mai mare problemă. Află ce poţi să faci pentru ca cele 24 de ore să îţi ajungă. Şi să-ţi mai rămână timp şi pentru tine
 

LISTA TA ZILNICĂ

Fie că foloseşti un calculator, o agendă sau doar un pix şi o hârtie, notează-ţi tot ce ai de făcut azi. Scrie în dreptul fiecărei activităţi cât timp ai de gând să îi aloci, astfel încât să-ţi termini toată treaba, dar să-ţi mai rămână şi câteva ore libere, pentru tine.

SUNT O FEMEIE ORGANIZATĂ

Nu este suficient să ai grijă de timpul tău într-o singură zi. Trebuie să-ţi faci un obicei din asta, iar după o perioadă va deveni un mod de viaţă. Nu uita de zilele libere – împarte-le cu atenţie. Dacă ai liber de la serviciu, nu înseamnă că treaba s-a terminat. Ai de făcut curăţenie, mâncare şi după masă veţi merge în vizită la prieteni. Dacă nu îţi calculezi timpul, o zi liberă poate fi la fel de obositoare ca una lucrătoare. A fi organizată înseamnă mai mult decât a întocmi o simpă listă cu activităţile zilnice. Aranjează-ţi dosarele la serviciu, pune-ţi lucrurile în ordine în casă etc., astfel încât să nu pierzi timpul căutând diverse obiecte, taman când eşti mai grăbită.

„… ŞI EFICIENTĂ!”

Decât să mergi la un supermarket şi să te plimbi printre rafturi, până decizi ce-ţi trebuie, mai bine fă-ţi o listă. Da, încă una! Economiseşti timp! La serviciu, „te întinzi la vorbă” cu colegele şi realizezi că timpul zboară, iar tu nu ai terminat ce aveai de făcut. Devii nervoasă şi nu mai poţi face nimic cum trebuie. Mai bine concentrează-te la lucru, până când termini. Apoi poţi sporovăi cât vrei!

IA O PAUZĂ

Indiferent cât de încărcată este ziua ta, „rupe” câteva minute pentru a te relaxa. Dacă munceşti continuu, vei ajunge să fii foarte stresată şi nu vei mai putea aprecia lucrurile frumoase din jurul tău. O dată la două ore, ia o pauză de câteva minute. Bea ceva răcoritor, priveşte pe fereastră, poţi chiar să te relaxezi citind două – trei pagini dintr-o carte. Apoi te întorci cu forţe proaspete.

STABILEŞTE-ŢI PRIORITĂŢILE

Dacă vrei să-ţi ajungă timpul, trebuie să întocmeşti o listă astfel încât lucrurile importante să aibă prioritate. Dacă vor apărea situaţii neprevăzute, măcar ai „bifat” esenţialul. Dacă îţi duci la bun sfârşit planul pe ziua de azi, seara vei simţi că într-adevăr ţi-ai făcut datoria, dar ţi-a rămas şi un pic de timp ca să te răsfeţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter