Orașul din Europa care trece în 2019 în luna august

De Oana Dinu, pe
Deși pare greu de crezut, locuitorii unui orășel din Europa sărbătoresc trecerea dintre ani în primul weekend din luna august. Practic, ei trăiesc încă în 2018.

Tradiția aceasta a început pe 31 decembrie 1993, când o pană de curent le-a stricat localnicilor distracția de Revelion. Luminile din oraș s-au stins în jurul orei 20.00, iar oamenii au fost nevoiți să stea la lumina lumânării până a doua zi, când defecțiunea a fost reparată. Anul 1994 început pe întuneric aducea și o veste rea: compania de electricitate furase banii localnicilor, conform ȘtirileProTv.

Acela a fost momentul când au decis să amâne trecerea în noul an și să sărbătorească în luna august. Iar de 25 de ani nu au mai renunțat la acest obicei.

„Am decis să așteptăm până în august (n.r – pentru a celebra intrarea în noul an), pentru ca barurile, restaurantele, magazinele și cluburile să se recupereze după furtuna din 31 decembrie, dar și să putem profita de pe urma turismului. A fost un succes răsunător, astfel că am decis să păstrăm această dată”, a povestit primarul orașului Ismael Padilla Gervilla.

Unde se află orașul din Europa care trece în 2019 în luna august

Berchules este un oraș la 1,319 metri altitudine, la poalele muntelui Sierra Nevada, în regiunea Alpujarras, provincia Granada, Spania. Deși populația localități este de nici 1000 de locuitori, iar drumul până acolo este destul de complicat, în 2018, 10.000 de persoane au celebrat Revelionul în august.

Berchules, Andaluzia, Spania

 

Totuși, oamenii sărbătoresc Crăciunul care în oricare altă parte de lume. Pregătesc mâncăruri tradiționale și ies în piețe să ciocnească șampanie și să cânte colinde.

„E un loc magic. Aerul e curat și pur, pentru că ne aflăm la munte, iar mirosul Crăciunului se simte în tot orașul. Pare totul așa festiv. Chiar și vizitatorii se simt ca acasă, oamenii sunt atât de buni”, a spus Carmen Espinosa, o farmacistă în Granada.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter