Orașul cu cel mai frumos centru istoric din România. Bucureștiul, Brașovul, sau Clujul nici nu se compară

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 14 ianuarie 2018, 09:39
Dacă în București, Cluj sau Brașov clădirile vechi din centru sunt aproape ruine, există un oraș în România unde monumentele arhitectonice au fost refăcute, iar centrul istoric este extrem de curat și de frumos. 

Este vorba de Oradea, unde Palatul Vulturul Negru și Biserica cu Lună sunt vizitate de mii de turiști români și străini, iar centrul vechi este cel mai elegant din țară, conform romani-buni.info.

Palatul Vulturul Negru a fost construit în 1907 – 1908 de doi celebri arhitecți ai vremii, în stil secession. A fost gândită ca o clădire multifuncțională. Când a fost construită cuprindea un hotel, un cazino, un restaurant, iar în prezent aici funcționează cluburi, cafenele și birouri, fiind cel mai important loc frecventat de locuitorii tineri ai Oradei.

Biserica cu Lună este și mai veche, fiind construită în 1784-1790. Și-a primit acest nume datorită mecanismului din turlă. Acesta pune în mișcare o sferă de forma lunii, vopsită în negru și auriu, care se deplasează o dată cu Luna și arată, prin rotirea sa, fazele lunii.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter