Cât costă să mergi la Festivalul de la Cannes 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cei mai în vogă regizori şi cele mai noi producţii ale acestora, celebrităţi din toată lumea şi numeroase premiere ce nu vor duce lipsă de controverse, ca de fiecare dată…
 … iată cel mai bun prilej să vizitezi Cannes-ul în această perioadă.

Festivalul de la Cannes anunţă în acest an o ediţie cu totul efervescentă, aşa că dacă te tentează o mică vacanţă aici, mai ai şapte zile să prospectezi ofertele agenţiilor de turism.

Iată cât te costă un sejur pe Croazetă, cu avionul sau autocarul.

La hotelurile de trei stele, preţurile încep de la 26 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus. Un mic dezavantaj ar fi însă distanţa faţă de oraş, hotelurile mai ieftine, cum sunt cele din Cannes La Bocca, fiind la aproximativ 6 kilometri de Cannes.

Dacă preferi condiţii de patru stele, la Hotel Sun Riviera, situat în chiar centrul oraşului, cazarea începe de la 45 de euro pe noapte, cu mic-dejun inclus. Găseşti însă şi preţuri mai mici, fără să te îndepărtezi de celebrul Croisette. La hotelul Kyriad Cannes, de exemplu, tarifele la cazare încep de la 37 de euro pe noapte.

Dacă optezi pentru un sejur complet, cu toate serviciile incluse, te costă aproximativ 490 de euro pentru opt zile de film şi distracţie pe Croazetă.

Preţul presupune cazare asigurată la un hotel de trei stele, transport cu avionul până la Nisa şi transportul până la Cannes.

Există însă şi varianta autocarului, care este, în schimb, mult mai avantajoasă. Aşadar, dacă nu ai rău de maşină, pentru un sejur de opt zile, în perioada 12 – 19 mai, plăteşti 370 de euro.

Oferta presupune cazare la hoteluri de două şi trei stele, în Nagykanizsa, Monaco, Veneţia şi Pecs şi este cu plecare din Braşov.

Festivalul de Film de la Cannes debutează pe 11 mai şi ţine până pe 22 mai.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter