O tânără a intrat la Medicină, dar vinde legume în piață pentru a-și ajuta familia

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 10 august 2018, 16:56
O tânără din județul Teleorman a intrat la Medicină, la buget, însă este nevoită să vândă legume în piață pentru a-și ajuta familia. O imagine a acesteia a ajuns virală pe internet.

Lorena a fost admisă anul acesta la Medicină, la București. Ea vinde în piață pentru a-și ajuta părinții. Într-o zi, o fostă profesoară a văzut-o și i-a făcut o fotografie care a devenit virală.

Ea este Lorena. Din Peretu, Teleorman. Absolventă a Colegiului Național Al. I. Cuza. Secția Bilingv. Recent admisă la Medicină, la București. La buget. Vinde la piață ca să-și ajute părinții să-și vândă recolta proprie. Nu pot avea decât respect și admirație pentru ea. Mai are și ochii albaștri. Slăbiciunea mea…”, a scris pe Facebook, profesoara, într-un mesaj ce însoțește fotografia.

Cristina Sandu (Chiriță) i-a fost profesoară de limba engleză Lorenei, în liceu.

Ei bine, a fost o reacție de moment s-o fotografiez”, a declarat Cristina Sandu pentru Adevărul.

Ea a mai văzut-o pe Lorena în vacanța de clasa a IX-a, când a cumpărat morcovi de la ea. Fata a vrut să îi dea pe gratis, însă aceasta nu a acceptat.

Miercuri, 8 august, a vrut să cumpere ardei de la țărani când a văzut-o pe fosta sa elevă.

Citește și: Doi japonezi formează cel mai bătrân cuplu căsătorit din lume

Lorena o înlocuia pe mama ei, pe care a trimis-o din aerul fierbinte al pieței în magazinele cu aer condiționat. I-a făcut o poză, fără a-i spune însă ce intenționează să facă.

Am simțit brusc că trebuie să vadă și alții ce am văzut eu în ea: seriozitate, simplitate, responsabilitate și zâmbet”, a mărturisit profesoara.

Lorena Buzdugan a declarat că postarea profesoarei sale a fost o surpriză neașteptată.

Mereu a avut ceva special în a-și aprecia elevii și se pare că a rămas”, a declarat tânăra în vârstă de 18 ani.

Părinții fetei sunt agricultori și au culturi de țelină, ardei și cartofi.

Nu este prima dată când vând legume. În fiecare vacanță ajut cum pot și la grădină și la vânzarea produselor”, a spus Lorena.

A absolvit profilul Matematică-Informatică Bilingv la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“ din Alexandria, unde, vreme de patru ani, a făcut zilnic naveta, din Peretu la Alexandria, cu autobuzul.

Bacalaureatul l-a luat cu 9.70 și i s-a părut ușor.

Pentru BAC pot să spun că m-am pregătit intens în ultimele două luni înainte de examen, dar am învățat constant în cei patru ani de liceu”, a precizat ea.

Citește și:  Cea mai aglomerată stațiune de pe litoralul românesc. FOTO

Pentru Medicină a început să învețe încă din clasa a X-a.

Două profesoare, una de la liceul absolvit şi alta din Roşiorii de Vede au ajutat-o să fie cu Biologia şi Chimia la nivelul cerut la examen. Mărturiseşte că a ales drumul ăsta pentru că îi place mult Biologia, deşi nu are, momentan, în gând nicio specializare.

La examenul de admitere a avut emoții, deși a apreciat subiectele primite drept accesibile/

M-am pregătit mult înainte. Ştiam la ce să mă aştept. Doi ani de meditaţii, cam aşa se face. Unii copii se pregătesc şi trei ani“. A obţinut 84 de puncte din 100 şi a intrat pe un loc la buget.  Punctajul o mulţumeşte, deşi adaugă un „se putea şi mai bine“. Sunt mai mult ambițioasă, să dau tot ce pot”, a subliniat Lorena.

Citește și: Două surori, gemene identice, s-au măritat în aceeași zi. Mirii, și ei gemeni identici

Ea spune că tot ce vrea să facă în viață este să ajute,

Mi-ar plăcea să fac practică undeva în care chiar să ajut. Într-un proiect misionar, să ajut ca voluntar”, a mai spus tânăra.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter