„Mylo Xyloto” şi alte nume ciudate de albume muzicale

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pentru că s-au plictisit probabil să mai fie acuzaţi de plagiat, membrii Coldplay s-au gândit să revină de data aceasta cu ceva original. Aşa că au ales un nume cel puţin ciudat pentru noul lor album, „Mylo Xyloto”.
Dacă te întrebai cum îşi aleg artiştii numele acestea dubioase, iată şi explicaţia la fel de ciudată a lui Chris Martin, solistul Coldplay.

„Muzica vine din cele mai nebănuite locuri, aşa cum ar putea veni din degetele de la mâini sau de la picioare. Aşa că am venit cu ideea „cum ar fi dacă ai avea degete muzicale, să spune degete – xilofon”, a explicat artistul pentru Daily Mail.

Dacă te-ai lămurit despre legătura dintre degete şi xilofon, instrumentul muzical, află că „Mylo” este „un nume obişnuit, dar unul grozav care se potriveşte la orice”, aşa cum a spus solistul. Probabil şi artistul scoţian de muzică electronică Mylo ar fi de acord cu Martin.  

Vezi care sunt artiştii cu cele mai multe acuzaţii de plagiat.
Iată şi alte albume cu nume ciudate din istoria muzicii.

Icky Thump – The White Stripes

Pare o construcţie inventată, dar pentru membrii trupei americane de rock „Ecky thump!” chiar înseamnă ceva.

Expresia înseamnă o exclamaţie de surprindere folosită în anumite părţi ale Angliei, folosită deloc întâmplător.

Este locul unde soţia lui Jack White a copilărit.

Ummagumma – Pink Floyd

Deşi membrii trupei psihedelice au spus că titlul celui de-al treilea album al lor nu are absolut nicio semnificaţie, în mod deloc suprinzător, au existat zvonuri potrivit cărora aceştia şi anturajul trupei folosea cuvântul „Ummagumma” ca eufemism pentru „sex”. Aceştia nu au recunoscut sau poate nu şi-au mai amintit…

Aoxomoxoa – The Grateful Dead

Titlul albumului celebrei trupe de rock a fost subiectul speculaţiilor ani la rând, dar nici măcar fanii acestora numiţi de The Grateful Dead „deadheads” – capete de morţi – nu au deconspirat misterul din spatele palindromului de pe coperta albumului.

Zenyatta Mondatta – The Police

Un nume ciudat, tot un nume ciudat rămâne, oricât ai încerca să îl explici.

De aceeaşi părere a fost şi Stewart Copeland, care a mărturisit că titlul albumului mai sus menţionat este doar un nume ciudat, fără a avea subînţelesuri misterioase, „doar câteva silabe care sună bine împreună”.

Tu ce nume ciudate de albume îţi aminteşti?

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter