Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

De Diana Zagrean, pe

Vedetele sunt cunoscute şi pentru numele ciudate pe care le aleg pentru bebeluşii lor. De la nume de localităţi unde au conceput moştenitorii, la nume de extratereştri din filme, sau fructe, celebrităţile nu se dau în lături de la nimic.
Kal-El
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Oare Nicolas Cage s-a gândit mult până să-şi boteze copilul după Superman? Cunoscut fan înrăit al benzilor desenate, el şi-a schimbat propriul nume din Coppola (este nepotul regizorului de succes mondial Francis Ford Coppola) în Cage, după cel al unui personaj Marvel, Luke Cage. Deci cum să ne mire alegerea bizară pentru fiul său?
Kyd (Puşti, copil, trad.engl)
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Cuplul David Duchovny şi Tea Leoni s-au gândit că băieţelul lor va face prostii multe. Astfel, un strigăt care, tradus în română ar fi „Hei, puştiule!” ar rezolva oricând problema casnică. Păcat că nu s-au gândit ce va avea de zis bietul de el după ce trece de pubertate.
Sage Moonblood
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Moonblood se traduce, literalmente „sânge de lună”, iar Sage nu sună cu mult mai bine. Toţi copiii lui Sly Stalonne au iniţialele identice: Sage, Seargeoh, Sophia Rose, Sistine Rose (Sixtină Trandafir) şi Scarlet Rose. Din nefericire, fiul cel mai mare al actorului s-a sinucis recent, deci nu este frumos să râdem de numele lui.
Ocean
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Fiul celebrului actor, câştigător de premiu Oscar, Forest (Pădure, trad, engl) Whitaker are un nume destul de drăguţ, având în vedere „concurenţa” din lista noastră. Mai ales că americanii au multe nume inspirate de sentimente, anotimpuri sau natură, cum ar fi speranţă (Hope), toamnă (Autumn), bucurie (Joy), etc. Interesantă a fost motivaţia tatălui pentru alegerea unor astfel de nume pentru copii lui. „Vreau ca numele lor să le influenţeze destinele. Vreau ca fiica mea (True, trad.engl: adevărat, cinstit) să fie cinstită şi fiul meu să fie expansiv”. Pe de altă parte, să nu uităm că oceanul mai este şi sărat, plin de peşte şi periculos când e bătut de furtuni.

Moon Unit (Modul lunar), Diva Thin Muffin (Diva Brioşă Subţire), Dweezil şi Ahmet
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Frank Zappa a fost şi va fi un personaj controversat. Dar bieţii lui copii nu au nicio vină că tatăl lor avea un simţ al umorului puţin deplasat.
Pilot Inspektor
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Actorul Jason Lee a exagerat şi el cu umorul când a pus un asemenea nume copilului lui. Se spune că a ales ciudatul nume de pe un album muzical pe care îl asculta în acea perioadă. Alte piese de pe album se numeau Evil Knievel Interludiu sau Umanoidul Jed, deci poate că alegerea a fost norocoasă pentru bietul băiat.
Apple (Măr)
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Celebrul copil al celebrului cuplu format din celebrii Gwyneth Paltrow şi Chris Martin are un nume cel puţin delicios. Când a trebuit să-şi explice ciudata alegere, actriţa Gwyneth (si ea are un nume ciudat, trebuie să recunoaştem) a bâiguit ceva de genul „suna aşa dulce şi delicios şi biblic şi mi s-a părut că suna aşa drăguţ”. Deci nici ei nu ştiu prea bine ce a fost în capul lor.

Blanket (Păturică)/ Prince Michael II
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Nu era deajuns că primul fiu al lui Michael Jackson se numeşte efectiv „Prinţul Michael”. Regele popului a rămas total fără inspiraţie (!) când a fost nevoit să aleagă un nume pentru cel de-al doilea fiu. Aşa că i-a zis…surpriză: Prinţul Michael al doilea. După care i s-a părut că „Păturică” sună mult mai bine. Aşa că i-a dat această adorabilă poreclă. Se putea ceva mai rău?
Jermajesty (Intraductibil, dar este un joc de cuvinte care se termină cu „majestate”)
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Da, se putea şi mai rău! Cel de-al patrulea copil al familiei Jackson şi fratele mult mai cunoscutului Michael Jackson, Jermaine Jackson a fost la fel de inspirat în alegerea numelui pentru copilul lui. Regal, într-adevăr, dar la fel de sinistru.
Harper Seven, Brooklyn, Romeo
Vedete: Ce nume ciudate pun copiilor

Soţii Victoria şi David Beckham se numără şi ei printre vedetele care şi-au cam bătut joc de copii lor când vine vorba de nume. În cazul micuţei Harper Seven, fraţii ei au fost cei care au decis. Brooklyn (12 ani), Romeo (8 ani) şi Cruz (6 ani) au ales numele pentru surioara lor după un personaj dintr-un show TV pentru copii.
Foto: Northfoto, Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter