30 de melodii romantice pentru Ziua Îndrăgostiților

De Adina Zamfir, pe

Mii și mii de melodii romantice deosebite pot face Ziua Îndrăgostiților mult mai frumoasă! Descoperă câteva dintre cele mai îndrăgite melodii romantice din repertoriul internațional, din topurile românești, dar și din vechile melodii de dragoste care au cucerit îndrăgostiții din alte vremuri.

Cuprins

Oricât de moderne sau vechi ar fi unele melodii romantice, ele vor rămâne întotdeauna în inima iubitorilor de muzică de calitate. Te purtăm prin timp, de la Frank Sinatra sau Gică Petrescu, de la Whitney Houston sau Angela Similea, până la cântăreții foarte îndrăgiți de români precum Andra, Simley sau Direcția 5.

10 melodii romantice internaționale pentru clipe în doi

Cele mai frumoase melodii romantice internaționale din toate timpurile nu se vor demoda niciodată. Totul ține de gusturile pe care le ai în muzică, dar toți iubitorii cântecelor de dragoste sunt de acord că melodiile nemuritoare vor fi mereu în topul ascultătorilor.

  1. „I Will Always Love You”, interpretată de Whitney Houston, melodie care a făcut parte din coloana sonoră a filmului „Bodyguard”.

Piesa a aparţinut inițial cântăreţei Dolly Parton. Dar interpretarea deosebită a lui Whitney Houston și subiectul sensibil al filmului a transformat această melodie de dragoste într-un adevărat hit internațional și una dintre cele mai bine vândute piese din toate timpurile.

  1. „My Heart Will Go On”, interpretată de Celine Dion, melodie bine cunoscută de pe coloana sonoră a filmului „Titanic”.

Acest cântec a fost compus de James Horner, cu versuri de Will Jennings. Farmecul și armonia acestei piese a depășit cu mult faima filmului Titanic, el fiind premiat cu un Oscar în anul 1997 şi mai multe premii Grammy. Până și azi este recunoscută drept una dintre cele mai impresionante melodii romantice din toate timpurile.

  1. (Everything I Do) I Do It for You, interpretată de Bryan Adams

Această baladă a staţionat 16 săptămâni în fruntea topului britanic, în anul 1991. Bryan Adams este de altfel recunoscut pentru cântecele lui de dragoste și pentru popularitatea de care s-a bucurat în anii 1990 în întreaga lume.

  1. „Nothing Compares 2U”, cântată de Sinead O’Connor.

Piesa a fost compusă de Prince, în anul 1981, pentru trupa The Family. Se spune că Prince ar fi compus acest cântec inspirat de actriţa şi cântăreaţa Susannah Melvolin pentru care a avut sentimente deosebite. Cu trupa The Family, melodia era sortită probabil uitării. Dar interpretarea pe care i-a dat-o Sinead O’Connor în anul 1990, a făcut ca acest cântec de dragoste să urce pe primele locuri în topuri şi a devenit celebru în toată lumea.

  1. ”Unchained Melody”, interpretată de trupa Righteous Brothers

Fie tineri, fie mai în vârstă, toți iubitorii de filme și muzică bună cunosc această melodie nemuritoare. ”Unchained Melody” a fost compusă de Alex North, versurile aparţinându-i lui Hy Zaret. Cântecul a devenit foarte popular, are peste 500 de versiuni, în diferite limbi, interpretat de diferiți cântăreți. Dar cea mai îndrăgită de cinefili și cea mai populară este interpretarea celor de la Righteous Brothers. Melodia a fost inclusă pe coloana sonoră a cunoscutei pelicule romantice „Ghost – Fantoma mea iubită” din anul 1990.

  1. ”Take My Breath Away”, interpretată de Berlin

Această piesă a fost considerată cel mai iubit cântec de dragoste în anul 1987. „Take My Breath Away” a fost compusă de Giorgio Moroder şi Tom Whitlock şi a făcut parte din coloana sonoră a filmului Top Gun, care a apărut pe marile ecrane în anul 1986. Piesa a câştigat, în anul 1987, Oscarul şi Globul de Aur pentru cea mai bună melodie a anului.

  1. ”Love of My Life”, interpretată de Fredy Mercury și Queen

Celebra baladă „Love of My Life” a fost compusă de Freddy Mercury la pian şi adaptată de Brian May pentru varianta de concert. A fost una dintre piesele de concert preferate ale lui Freddy Mercury, căruia îi plăcea să lase publicul să cânte câteva versuri în locul lui. După moartea lui Freddy, Brian May şi-a făcut un obicei din a-i dedica piesa ori de câte ori o interpreta.

  1. ”How Deep Is Your Love”, interpretată de Bee Gees

Este unul dintre cele mai mari cântece de dragoste, cu sute de interpretări și milioane de fani. „How Deep Is Your Love” a fost înregistrată de Bee Gees în anul 1977 şi a făcut parte din coloana sonoră a filmului Saturday Night Fever, care a rulat pe marile ecrane în anul 1977. „Satyin’ Alive” şi „How Deep Is Your Love” sunt cele două piese ale trupei Bee Gees incluse în topul Billboard al celor mai bune melodii din toate timpurile. Un cover a succes a fost realizat de trupa Take That în anul 1996.

  1. ”Somethin’ Stupid”, interpretată de Frank & Nancy Sinatra

Sinatra a fost cel care a dus acest cântec pe culmile gloriei. „Somethin’ Stupid” este un cântec scris de C. Carson Parks şi a fost înregistrat pentru prima dată de Parks şi soţia sa, în 1967. Dar versiunea cea mai cunoscută este cea interpretată de Frank Sinara şi fiica sa, Nancy Sinatra. În 2001, piesa a fost preluată de cântăreţul britanic Robbie Williams, în duet cu actriţa Nicole Kidman, interpretarea lor ajungând aproape la fel de populară printre tinerii de la începutul anilor 2000.

  1. ”Endless Love”, interpretată de Diana Ross & Lionel Richie

Celebra melodie deosebit de sensibilă a fost compusă de Lionel Richie și a fost concepută pentru a fi interpretată în duet cu o voce feminină deosebită, drept pentru care Richie a ales-o pe Diana Ross. Piesa a ajuns imediat la inimile ascultătorilor în anul 1981. Interpretarea lor va rămâne una de excepție și va fi mereu considerată una dintre cele mai frumoase melodii romantice internaționale. Piesa a fost preluată 13 ani mai târziu de Mariah Carey şi Luther Vandross, care au interpretat-o într-un mod cu totul deosebit, ambele variante ale melodiei fiind acum căutate și ascultate de iubitorii muzicii romantice.

Melodii de dragoste românești din ultimele topuri

Dragostea rămâne – Andra

Melodia a fost lansată în anul 2007, iar cântăreața spune și azi că este una dintre melodiile ei de suflet. Cântecul a dat numele unui album pe care artista l-a lansat în anul 2008.

Dacă noi ne iubim – Holograf

Melodia face parte din albumul Love Affair, lansat în anul 2014. Trupa Holograf este cunoscută pentru numeroasele ei cântece de dragoste foarte îndrăgite de tineri.

Poem – The Motans ft. Irina Rimes

Este unul dintre cele mai apreciate cântece ale formației The Motans și a fost compus în colaborare cu cântăreața de origine moldovenească Irina Rimes. Melodia a fost creată de solistul Denis Roabeș împreună cu Irina Rimes. Melodia a fost lansată în anul 2019.

Îți promit – Direcția 5

Melodia face parte din albumul ”Muzică, flori și poezie” al trupei Direcția 5, lansat în anul 2019.

Format din Marian Ionescu, Cristi Enache, Nicu Damalan, Tony Șeicărescu, Marius Keseri și Carmin Ionescu, grupul Direcția 5 s-a înființat în 1991, în București. Este o trupă foatre îndrăgită și recunoscută pentru baladele sale romantice. Melodia ”Îți promit” ”reprezintă declarația supremă de dragoste dintre două suflete care își promit că iubirea lor va dura pentru totdeauna, că vor merge mână în mână pe drumul vieții și că timpul nu le va schimba sentimentele”, declara Marian Ionescu, liderul trupei, cu ocazia lansării.

Jumătate – Sore și Smiley

A fost una dintre cele mai difuzate melodii de dragoste în anii 2019 și 2020 și a rămas îndrăgită de tinerii care preferă o muzică romantică, dar și ușor antrenantă. ”Am simțit mereu nevoia de acest du-te vino într-o relație. Cred că asta este cheia în orice relație de iubire, din când în când să te mai joci, să te tachinezi ca să te redescoperi și să menții iubirea vie”, declara Sore imediat după lansare.

Alte cântece de dragoste îndrăgite de români

Zece – Florin Chilian

Dor de tine, dor de noi – Hi-Q

Am nevoie de tine – Direcția 5

Dacă ploaia s-ar opri – Cargo

Visele noastre – Adela Popescu

Cerul – Proconsul

Ochii tăi – Ana Maria

Atât de singur – Talisman

Bună seara, iubito! – Loredana Groza și Ion Caramitru

Lângă inima mea, vine inima ta – Vunk

Dansează amândoi – Nicole Cherry

Melodii romantice de pe vremea părinților

Angela Similea, Gabriel Dorobanțu, Mirabela Dauer, Gică Petrescu, Loredana Groza, Ștefan Bănică sau Aurelian Andreescu ne-au lăsat melodii romantice nepieritoare, pe care nu doar părinții noștri îndrăgostiți odinioară le ascultă cu nostalgie, dar și mulți tineri le descoperă farmecul în zilele noastre.

Cel mai frumos tango din lume – Gică Petrescu

Unul dintre cei mai iubiți cântăreți din secolul trecut, Gică Petrescu a fermecat zeci de generații de îndrăgostiți cu romanțele sale, iar piesa Cel mai frumos tango din lume continuă să fie ascultată, chiar și după aproape opt decenii de la lansare.

De-ai fi tu salcie la mal… – Mihaela Mihai

Compusă de Horia Moculescu, această piesă se pare că a fost inițial respinsă la Festivalul de Muzică de la Mamaia. Dar în interpretarea Mihaelei Mihai a devenit rapid una dintre cele mai îndrăgite melodii romantice de publicul din România.

Tu ești primăvara mea – Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu a fost una dintre marile voci ale României, iar piesele sale de dragoste sunt mereu incluse în topul melodiilor vechi, care au făcut istorie în muzica românească.

Nu-mi lua iubirea – Angela Similea

Toate șlagările închinate iubirii și interpretate de Angela Similea au rămas la fel de vii ca acum 40 – 50 de ani. Iar melodia ”Nu-mi lua iubirea” este și acum fredonată de îndrăgostiții de altădată.

De-ar fi să vii – Mihaela Runceanu

O voce cu adevărat deosebită, o voce caldă, atât de potrivită pentru cele mai sensibile melodii romantice, Mihaela Runceanu este și azi foarte iubită. Melodia ”De-ar fi să vii” a fost cântată de mai multe cântărețe, dar interpretarea Mihaelei Runceanu este considerată cea mai sensibilă și emoționantă dintre toate.

Hai vino iar, în gara noastră mică – Gabriel Dorobanțu

O melodie pe care Gabriel Dorobanțu însuși o iubește și o cântă în toate spectacolele lui, ea rămâne topul preferințelor părinților noștri care o fredonează alături de cântăreț.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter