Modele de sculptat dovleacul pentru Halloween 2017

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 27 octombrie 2021, 11:37
Cel mai cunoscut simbol al sărbătorii de Halloween, sculptat și luminat la interior, provine dintr-un vechi mit irlandez. Așa că pregătește-ți cuțitul și sculptează un model pentru dovleacul de Halloween 2017!

Se spune că Jack Zgârcitul, un irlandez extrem de avar, a fost prima persoană care a folosit acest „accesoriu”, în urma unei pedepse pe care a primit-o însuși de la Scaraoschii. Mitul spune că bătrânul Jack a sfidat forțele răului și a fost pedepsit de acesta, fiind condamnat să cutreiere Pământul pe vecie, fără să poată găsi Raiul sau Iadul. În lunga lui călătorie, bătrânului i s-a permis să folosească un singur felinar făcut din dovleac, în ideea că această ustensilă îi va alumina calea.

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween în 5 pași simpli

Pasul 1: Trebui să alegi un dovleac de mărime medie, fără pete sau crestături. Îl poţi cumpăra din piaţă sau de la supermarket.

Pasul 2: Ai nevoie de un marker, cuţite, linguriţă, culori acrilice, pensule, apă şi o lumânare în suport de aluminiu.

Pasul 3: Desenează cu un marker modelul pe care ți-l dorești.

Pasul 4: După desen, taie capacul dovleacului cu un cuțit, apoi scoate miezul și semințele cu ajutorul unei linguri. Dovleacul trebuie să rămână uscat la interior pentru a rezista cât mai mult timp.

Pasul 5: La final, cu un cuțit cu zimți se decupează ochii, nasul și gura. Se poate opta pentru orice model de sculptat dovleacul de Halloween, în funcție de imaginația fiecăruia.

Modele de sculptat dovleacul pentru Halloween 2017

Legenda Halloween

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază. Spre exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloween-ul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Citește și – 13 filme horror noi pe care trebuie să le vezi în noaptea de Halloween 2017

Citește și – Când este Halloween 2017

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter