Cum arată cel mai mare dovleac din Europa. Cântărește peste o tonă

De Unica.ro, pe

Fermierul italian Stefano Cutrupi a stabilit un nou record mondial cu un dovleac de 1.226 kg. Acesta l-a prezentat la un festival renumit din Germania.

Cel mai mare dovleac din Europa și din lume a fost vedeta festivalului Ludwigsburg Pumpkin din Germania, unul dintre cele mai renumite festivaluri de acest gen. Acum, pentru că a fost cules, dovleacul ce provine de la o fermă din Toscana, Italia, a ajuns să cântărească mai puțin, 1.217,5 kg, dar nu l-a întrecut nimeni și a ocupat locul 1 în concursul de la Ludwigsburg.

Citește și: Modele de sculptat dovleacul pentru Halloween

Ce boli vindeci cu semințe de dovleac

Cum să sculptezi dovleacul de Halloween

Dovleacul, gustul dulce al toamnei. Beneficii și proprietăți

Pe locul 2 a fost dovleacul belgianului Mario Vangeel. Acesta a cântărit 1.106,5 kg. Locul 3 a fost ocupat de un dovleac ce a cântărit 983,5 kg și a fost produs de Mehdi Daho, din Franța.

Francezul a explicat și procesul prin care a reușit să obțină un dovleac gigant. Acesta a spus că folosește sere mult mai mari decât cele obișnuite, iar semințele au fost supuse în prealabil unui tratament termic. De asemenea, asigură o irigație optimă și monitorizează foarte atent nivelului pH-ului pentru a controla aciditatea solului, potrivit Digi24.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter