Activități pentru Halloween 2022

De Unica.ro, pe

Halloween-ul este celebrat în fiecare an în data de 31 octombrie. În întreaga lume sunt organizate evenimente în perioada acestei sărbători. Cea mai cunoscustă tradiție este cea a sculptării dovlecilor.

Oameni din întreaga lume sărbătoresc Halloween-ul și se pregătesc cu mult entuziasm pentru acest eveniment. Una dintre cele mai populare activități este sculptarea dovlecilor. Costumele și dulciurile sunt și ele nelipsite. În multe țări sunt organizate spectacole și diverse parade.

Activități pentru Halloween 2022 în București

Bucureștiul Bântuit 4

Așa cum a fost anunțat într-un eveniment pe Facebook, Questo lansează un nou joc de Halloween în seara de 29 octombrie 2022. Traseul „Bucureștiul Bântuit 4”, cu locuri bântuite și povești de groază, va fi disponibil în ziua evenimentului pe aplicația mobilă Questo.

Pentru a ajunge la fiecare loc de pe traseu, trebuie să rezolvi puzzle-uri și ghicitori și să afli poveștile horror din spatele fiecărui conac și clădire blestemate. Vei fi ghidat de aplicație pas cu pas de-a lungul întregului joc de explorare. Start se va da la ora 20.00.

Halloween Party & Fair

În data de 30 octombrie, în intervalul orar 11:00 – 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (lângă Sinagogă – Piața Unirii), va avea loc o petrecere pentru copii și un târg de Halloween. Intrarea este liberă!

Cele mai bune costume și cele mai înfricoșătoare machiaje vor fi premiate, anunță organizatorii.

Copiii pot participa la atelierele de creație organizate de Anonymo Muza unde vor picta: forme de ipsos, papusi blank înspăimântătoare, gentuțe pentru colindat, animale din papier mache, cercei din scoici. Vor crea mandale pentru a-i feri de coșmaruri, vor crea și picta machete de animale, coliere din paste făinoase și păianjeni, machete terifiante din natură, tablouri 3d cu pietre de râu.
Vom crea felinare Jack O’Lantern din dovleci! se mai arată în descrierea evenimentului anunțat pe Facebook.

Citește și: Medana, iubita lui Alin Oprea, despre relația cu artistul: „Primul aspect la care am lucrat împreună a fost eliminarea definitivă a alcoolului din viața sa”

Andreea Bălan, reacție acidă la adresa unui concurent de la „Te cunosc de undeva”

Connect-R, despre fosta sa soție: „Nu am meritat-o și nici nu o s-o merit vreodată”

Şoferul fugar din București, care a lovit mai multe mașini, ar fi copilul unei cântărețe cunoscute

Târg de Halloween în Piața Unirii

Halloween Fair Unirii

În perioada 28 – 30 octombrie 2022, în parcul de la Piața Unirii va fi organizat Halloween Fair Unirii. Vizitatorii se vor putea bucura de atelierele de pictat dovleci, ceasuri personaje Halloween și figurine Halloween pe ipsos, spectacol de magie, mini concerte, spectacol al trupei de teatru Sufletos.

Spooky Fest

În perioada 29-30 octombrie are loc Spooky Fest, ediția specială de Halloween 2022. Evenimentul, care va avea loc între orele 11:00-20:00, va fi găzduit de Victoria Hub, pe Calea Victoriei. Intrarea este gratuită. În cadrul Spooky Fest va fi un târg cu artizani și antreprenori locali, citiri în tarot, workshop-uri spirituale și tombolă cu premii.

Ce înseamnă Halloween

Numele Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows Even, expresie folosită pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, o comemorare specifică creștinilor prin care erau omagiați toți sfinții, numită și Luminație.

Prin această sărbătoare, celții marcau ziua în care lua sfârșit perioada de recoltare. De asemenea, considerau că în 31 octombrie se termină toamnă și începe iarna. Mai mult, sărbătoarea era considerată un fel de punte între două lumi, cea a viilor și cea a morților. În noaptea de Halloween se crede că sufletele celor morți se reîntorc pe pământ.

Tradiții de Halloween

Cea mai cunoscută tradiție de Halloween este cea a sculptării dovleacului. Se pare că acest obicei de a sculpta dovleacul provine legenda lui Jack o’Lantern. Aceasta a fost preluată și oamenii au ajuns să pună dovleci sculptați în fața casei pentru a ghida sufletele rătăcite în noaptea de Halloween.

În multe ţări în seara zilei de Halloween şi câteodată şi în seara premergătoare acesteia se organizează diverse parade şi carnavaluri prin care este serbat Halloween-ul.

Se spune că de Halloween se deschide poarta dintre cele două lumi și sufletele celor morți umblă libere pe pământ. Conform superstițiilor, aceste spirite se deghizează și bat pe la uși cerând bani sau mâncare.

Cine nu oferă nimic spiritelor riscă să fie blestemat sau bântuit. O altă legendă a costumelor de Halloween este cea conform căreia cine se îmbracă în aceste costume de speriat va păcăli spiritele că este ca ele și astfel ele nu îi vor lua sufletul.

Legenda mai spune că pentru a se evita eventuale pericole şi pentru a nu fi posedaţi de spirite, oamenii nu îşi încălzeau casele pentru a nu le face vulnerabile.

Filme de Halloween

It (2017) – Producția din lista noastre de filme de Halloween este bazată pe romanul cu același nume al lui Stephen King. La fiecare 27 de ani, clovnul Pennywise se întoarce în Derry, Maine, pentru a teroriza copii de acolo. Când copiii încep să dispară, un grup de micuți sunt forțați să își înfrângă fricile odată cu întâlnirea sinistrului clovn.

Seria Halloween – Din lista filmelor de Halloween nu poate lipsi această serie, care îl are în prim-plan pe Michael Myers. La vârsta de șase ani, în noaptea de Halloween, acesta își omoară sora și este internat într-un spital de psihiatrie. Ani mai târziu, tot în noaptea de Halloween, el se întoarce acasă, unde începe să ucidă dădace și să termine ce a început în 1963: să o ucidă pe sora mai mică, Laurie Strode.

Halloween 3: Season of the Witch (1982) – Filmul spune povestea lui Silver Shamrock, un producător de măşti pentru Halloween, ce plănuieşte să omoare milioane de oameni nevinovaţi din toată lumea. Printr-un ritual celtic, el încearcă să activeze puterea magică a unor bucăți de piatră furată de la Stonehenge, puse în etichetele măştilor. Efectul ar fi moartea tuturor care poartă măștile, dar dr. Daniel Challis încearcă să-l oprească.

Jocuri de Halloween

Dacă vrei să-ți petreci seara de Halloween 2022 acasă, atunci un joc de groază poate fi varianta de distracție ideală.

Alan Awake

Și Alan Awake se numără printre cele mai recomandate jocuri de groază pentru Halloween. El spune povestea unui scriitor pe nume Alan Wake care încearcă să desluşească misterul dispariţiei soţiei sale în timpul unei vacanţei lor în orașul Bright Falls. Descris de creatorii săi că fiind „mintea unui thriller psihologic în corpul unui joc cinematic de acţiune”, Alan Wake reuşeşte să prezinte o atmosfera aparte şi o poveste plină de mister şi de răsturnări de situaţie.

Outlast

Jocul prezintă ororile care se petrec într-un misterios spital de psihiatrie din Colorado. Vei intra în pielea jurnalistului Miles Upshur. Acesta încearcă să deslușească misterul în care este învăluit spitalul. Din punctul în care Miles intră aici, totul ia o întorsătură terifiantă: spitalul este plin de cadavre, corpuri mutilate şi o mulţime de întrebări care aşteaptă să primească răspuns. Vei reuși să deslușești misterul sau vei cădea pradă forțelor malefice?

Resident Evil

Nicio listă cu jocuri de groază pentru Halloween nu poate fi completă fără unul cu zombie. Acțiunea se învârte în jurul  lui Chris Redfield şi al lui Jill Valentine, doi soldați care au misiunea de a inspecta misteriosul oraș Racoon, locul de unde a pornit virusul zombie. Aceștia ajung să fie blocați într-un conac infestat cu zombie, singură lor opţiune fiind să exploreze conacul şi să găsească o cale de scăpare. Oare vor reuși?

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter