Moartea unui adolescent care participa la un joc periculos pe internet, anchetată în Franța

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Luni, 22 octombrie 2018, 17:32
O anchetă a fost deschisă în Franţa după moartea unui adolescent care lua parte la „Momo Challenge”, un joc periculos care îi ameninţă pe participanţi, provocându-i să comită acte periculoase, informează AFP.

Un adolescent de 14 ani a fost găsit fără suflare la domiciliul părinților săi, într-o comună din apropierea orașului Rennes. Adolescentul se afla weekendul trecut în camera sa, spânzurat cu o centură de kimono, deşi avea în perspectivă „numeroase proiecte”, a mărturisit familia tânărului. Potrivit părinţilor săi, el nu s-a sinucis, ci s-a aflat sub puterea unei provocări pe internet, numită „Momo challenge”, un joc periculos accesibil prin aplicația WhatsApp. Familia tânărului a dezvăluit că unele „provocări” la care se supusese adolescentul au lăsat urme pe corpul său, precum laceraţii sau vânătăi.

Familia tânărului a dorit să tragă un semnal de alarmă pentru a împiedica alte drame de acest gen

Momo Challenge

Ministrul de interne, Gérard Collomb a fost chestionat recent de secretarul pentru educaţie, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul „Momo Challenge”. Potrivit lui: „cei tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase.”

Victimele sunt amenințate că datele lor personale vor deveni publice

„În caz de nerealizare a acestora (n.r. a provocărilor), victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografiile, în prealabil piratate, vor deveni publice sau sunt chiar ameninţate cu moartea”, susţine Attal care se întreba ce dispoziţii sunt prevăzute în Franţa pentru a proteja tinerii de aceste practici.

Citește și: „Ce jocuri sinucigașe se practică în Rusia. Balena Albastră nu e singurul”

„O tânără a reușit să convingă mai multe persoane să nu se sinucidă printr-o metodă inedită”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter