Actorul Wentworth Miller, starul din „Prison Break”, a mărturisit că suferă de autism

De Unica.ro, pe
Actorul Wentworth Miller, starul serialului „Prison Break”, a dezvăluit pe rețelele de socializare că în toamna anului trecut a fost diagnosticat cu autism. 

Wentworth Miller (49 de ani), actorul care a devenit celebru în întreaga lume după ce a interpretat rolul lui Michael Scofield în serialul „Prison Break”, le-a transmis fanilor săi de pe rețelele de socializare că pandemia de COVID-19 i-a adus „cadouri neașteptate”.

„Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal. A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani. Și recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură”, a scris Wentworth Miller pe contul său de Instagram.

Actorul a mai spus că diagnosticul a fost „un șoc, dar nu l-a surprins”, deoarece a avut și el o bănuială cu privire la tulburarea pe care medicii i-au confirmat-o. Acesta a mai mărturisit că momentan nu știe prea multe despre autism, însă este în proces de cunoaștere.

Citește și: Emisiunea Ce se întâmplă, doctore? nu va mai fi difuzată la Pro TV

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Moștenitorul imperiului Ferrari s-a căsătorit cu o româncă

Joey Jordison, cofondatorul trupei Slipknot, a murit la 46 de ani

Wentworth Miller a recunoscut public că este homosexual

În 2013, Wentworth Miller a mărturisit că este homosexual într-o scrisoare deschisă adresată Mariei Averbakh, directoarea Festivalului Internaţional de Film de la Pettersburg. Actorul a refuzat atunci invitaţia de a participa la Festivalul Internaţional de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, din cauza problemelor legate de drepturile omului din țară.

„Vă mulţumesc pentru invitaţia dumneavoastră. În calitatea unei persoane care a vizitat deja Rusia în trecut şi care poate totodată să afirme că are într-un anumit grad o origine rusă, aş fi foarte fericit să accept. Şi, totuşi, în calitate de bărbat gay, trebuie să refuz”, a spus atunci Miller.

Actorul a dezvăluit la acel moment că a fost „profund tulburat de actuala atitudine faţă de bărbaţii şi femeile gay şi de felul în care sunt trataţi aceştia de către Guvernul Rusiei” şi că nu doreşte să participe la un festival într-o ţară în care „persoanelor ca el le este negat în mod sistematic dreptul fundamental de a trăi şi de a iubi în mod deschis”.

Tot în 2013, presa internațională susținea că Wentworth Miller se iubeste de mai bine de șase ani cu actorul Luke MacFarlane, care a devenit faimos odată cu rolul din serialul „Brothers and Sisters”.

După ce s-a spus că va exista un al șaselea sezon al serialului fenomen „Prison Break”, actorul a transmis pe rețelele de socializare că el nu va mai interpreta rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume. Motivul pentru această decizie are legătură cu faptul că nu își mai dorește să interpreteze personaje heterosexuale.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter