Maldive, rafinamentul vacanţei absolute

De Revista Unica, pe

De cele mai multe ori alegem destinaţia de vacanţă privind fotografii incredibil de frumoase. Îţi doreşti să ajungi în paradisul absolut? Alege Maldive!
Dacă în cazul altor destinaţii pozele te pot păcăli, în Maldive lucrurile stau taman invers. Când am aterizat pe aeroportul din Male, Oceanul Indian avea o culoare incredibilă. Nuanţele de bleu din zecile de fotografii ori din filmuleţele de pe DVD-urile cu ajutorul cărora realizasem documentarea păreau acum fade. A urmat transferul cu taxiul aerian către Raa Athol, care a durat mai puţin de o oră.

Water Villa m-a lăsat fără finanţe!

Nici nu mi-am dat seama când am ajuns la Adaran Prestige Water Villa. Un resort specific arhipelagului Maldivelor, construit pe toată întinderea unei insule pe care aveam să o înconjor, mai târziu, cu piciorul în doar un sfert de ceas. Clubul de vacanţă era împărţit în două zone. Prima găzduia bungalourile şi vilele de pe plajă, cea de-a doua era rezervată vilelor pe apă, doar zece la număr, care se bucurau de un statut cu totul special. Aceste „water villa“ sunt construite complet deasupra oceanului, pe piloni. Au piscine, grădini, plaje şi restaurante doar ale lor, unde turiştii de la bungalouri sau de la vilele de pe plajă nu au acces. Dar şi preţurile sunt pe măsură: o noapte de cazare la bungalouri m-ar fi costat două sute de dolari, în timp ce la water villa m-a costat nouă sute! Aceeaşi insulă, acelaşi club, dar… a meritat până la ultimul bănuţ.
De la hidroavion până la recepţie, m-au dus doi băieţi cu fizionomie de indieni, cu o maşinuţă precum cele de golf. Acolo, trei oameni îmbrăcaţi în alb mă aşteptau doar pe mine.
Mi-au pus la gât o salbă de flori şi la mână o brăţară în semn de binecuvântare şi, după ce am băut un cocktail din partea casei, m-am cazat. Mai întâi m-am pricopsit cu un valet care era permanent la dispoziţia mea. El a fost cel care mi-a prezentat camera. Am intrat. Înăuntru mă aştepta o frapieră cu şampanie de calitate, pusă la rece. Butlerul meu, pe numele său Murai, a desfăcut-o imediat şi m-a poftit s-o asortez cu câteva fructe din imensul platou ce mă aştepta pe masă.

Răsfăţ pe toate părţile

În timp ce beam din fluta scoasă şi ea de la rece,  priveam din fotoliu prin trapa de sticlă a dormitorului meu la peştişorii care se zbenguiau la un metru sub patul meu. Murai mi-a pus imediat un CD cu muzică de ambient şi m-a întrebat dacă să-mi pregătească jacuzzi-ul de pe terasa mea privată, de pe care coboram direct în apă… I-am spus că prefer să fac un duş, şi omul a vrut să ştie dacă îmi plac cosmeticele Chopard sau dacă să schimbe marca. Evident că-mi plac, dragă Murai. Mergem pe Chopard sejurul ăsta, că doar sunt din partea casei!
Tot din partea casei erau şi cele şaptesprezece prosoape din dotarea camerei, schimbate de două ori pe zi, ori farfurioarele cu tartine, prăjiturele sau trufe pe care buttlerul meu drag mi le servea la diverse ore ale zilei, ca să-mi înfrumuseţeze viaţa…

Zbenguială cu pui de rechin

Din când în când, printre corali apar şi pui de rechin de vreun metru sau pisici de mare, în compania cărora mă străduiam să  fac snorkeling. Noroc că nu-şi puneau mintea cu mine şi, când intram în apă, se grăbeau să se îndepărteze, lăsându-mă în compania unui spectacol acvatic incredibil e frumos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter