La 21 de ani a vizitat toate țările din lume. Cine este tânăra care a intrat în Cartea Recordurilor

De Unica.ro, pe
Lexie Alford a devenit cea mai tânără persoană care a vizitat toate țările existente în mod oficial pe Terra. Americanca a intrat în Cartea Recordurilor, depășind recordul stabilit în 2013 de un britanic. 

Tânără a reușit să ajungă și în Coreea de Nord, în Zona Demilitarizată care separă Republica Coreea de Republica Populară Democrată Coreeană și să completeze astfel lista tuturor țărilor de pe itinerariul său, potrivit știrileprotv.ro.

Lexie a bătut astfel recordul stabilit în 2013 de James Asquith, care a călătorit în toată lumea până la vârsta de 24 de ani. Aceasta a mărturisit că cea mai grea parte în obținerea unui astfel de record nu au fost călătoriile în sine, ci modul prin care să demostreze că a vizitat toate acele locuri.

„Trebuie să primesc declaraţii semnate ale martorilor în fiecare ţară în care mă duc şi să pun la dispoziţie bilete de avion, ştampile din paşaport, chitanţe de cazare, registre pentru fiecare ţară pe care o vizitez” declara ea în 2018.

Lexie Alford a avut ocazia să viziteze 72 de țări până la vârsta de 18 ani, printre care Cambodgia, Dubai și Egipt, pentru că părinții ei sunt agenți de turism. Când a realizat că poate depăși Guinness World Record, a plecat în marea sa aventură.

Dacă la început doar și-a dorit să își depășeașcă limitele și să vadă cât mai multe locuri, pe parcurs „lucrurile au început să devină cu adevărat provocatoare”. A realizat că este o sursă de inspirație pentru oamenii din jurul ei, în special pentru tinere, și a vrut să demonstreze tuturor că lumea nu este așa de înfricoșătoare cum părea și că există bunătate peste tot.

În topul locurilor favorite pe care le-a văzut, Lexie Alford a menționat Cascada Angel din Venezuela și nordul Pakistanului.

În viitor, tânără îți dorește să călătorească pe cât de mult posibil și să termine cartea la care lucrează.

Sursă foto: Instagram

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter