Japonia oferă locuințe în mod gratuit. Care sunt condițiile

De Oana Dinu, pe
Japonia oferă locuințe în mod gratuit tuturor celor interesați. Autoritățile le renovează, dar cei care vor să se mute trebuie să respecte anumite condiții. 

Dacă pentru unii propria locuință pare un vis prea îndepărtat, în Japonia sunt atât de multe locuințe părăsite încât sunt oferite gratuit celor care vor să se mute în ele. Japonezii preferă locuințele noi și își abandonează casele vechi, conform Mediafax.

În 2013, țara avea 52 milioane de familii și 61 de milioane de case, iar cercetările arată că 900 de sate şi oraşe din Țara Soarelul Răsare sunt pe cale de dispariție, iar populația va scădea de la 126,8 milioane (2017), la 88 milioane până în anul 2065.

Pentru că tinerii merg să lucreze în marile orașe ale Japoniei, casele acestora de la sate sau din orașele mai mici rămân de izbeliște, astfel încât autoritățile s-au hotărât să le ofere gratuit celor care vor să se mute în ele. De asemenea, Guvernul s-a văzut nevoit să adopte o lege prin care să-i amendeze pe cei care își abandonează locuințele.

De exemplu, în Okutama, un oraș la vest de Tokyo, din cele 3000 de locuințe, 400 sunt goale. Pentru că populația a scăzut considerabil, de la 13000 de locuitori în anii ´60, la 5.200 în prezent, autoritățile locale au hotărât să repare casele părăsite și să ofere până la 8.220 de dolari pentru 100 de metri pătraţi de proprietate. Doar jumătate dintre ele pot fi locuite, celelalte fiind prea vechi sau în zone cu risc mare de alunecare a terenului. Cei care își doresc să se mute aici nu trebuie să depășească vârsta de 40 de ani și să aibă în îngrijire cel puțin un copil minor.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter