Fantome: Top 4 castele europene bântuite

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 17:33

Aţi vizitat vreodată un castel sau o casă veche care să vă dea fiori pe şira spinării, să vă ridice părul sau să vă facă să vă simţiţi în pericol? Legendele despre castele bântuite circulă de când este lumea şi unele fantome au devenit de-a dreptul vedete de-a lungul timpului, crescând numărul de turişti. Iată 4 castele bântuite din Europa şi poveştile cu fantome care le-au făcut celebre.

Castelul Leap: Cel mai bântuit castel din Irlanda

Capela castelului are o poveste sumbră, care datează încă din 1532. Un soldat a scos sabia în capelă şi l-a ucis pe fratele lui, care era preot. Nici temniţa castelului nu are poveşti mai vesele. Denumită oubliette (termen din limba franceză), temniţa avea o încăpere în care erau aruncaţi prizonierii. Ei cădeau de la o înălţime de 24 de metri în nişte ţepuşe care ieşeau din pământ. Castelul este bântuit şi de un elemental (un fel de monstru imaterial, de mărimea uneo oi, cu faţă umană şi ochi complet negri)

Castelul Predjama : Castelul cel mai interesant din Slovenia

Construit în interiorul unei peşteri în 1274, Castelul Predjama era o fortăreaţă numai bună pentru lupte crâncene. Folosit atât la apărare, cât şi la ofensivă, castelul a fost distrus în secolele 14-15 atât de asedii prelungite, cât şi de un cutremur. Ultima dată a fost reconstruit în 1567 şi are tot felul de pasaje secrete despre care se spune că sunt ticsite cu fantomele soldaţilor morţi între pereţii de stâncă.
Citeşte şi Paranormal: Top 4 poveşti incredibile cu fantome
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter