Paranormal: Top 10 locuri bântuite de vampiri

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 20 august 2021, 15:53

Numeroasele producţii americane despre vampiri au reînviat legenda lui Dracula, chiar dacă scenariştii au adaptat povestea lui autentică. Iată câteva locuri din lume bântuite de vampiri. Ştii să te aperi de fantome şi spirite necurate?
Lonely Planet, cunoscuta publicaţie de călătorii, a realizat de această dată un top al celor mai autentice destinaţii pentru adevăraţii vânători de vampiri în care România ocupă, desigur, primul loc.
1. Castelul Bran

Lonely Planet sitează Castelul Bran pe primul loc într-un top al celor mai faimoase destinaţii pentru vânătorii de vampiri, locuri consacrate de legendele cu vampiri.

„Cel mai bine este să mergi direct la sursă, iar în cazul istoriei vampirilor, sursa o reprezintă Vlad Ţepeş, legendarul domnitor al Valahiei, acum, parte a României”, informează editorii Lonely Planet, care evocă pe scurt rolul acestuia pe timpul Imperiului Otoman şi faptul că obişnuia să tragă turcii în ţeapă.

Această practică „sângeroasă” a domnitorului este ceea ce îi conferă reputaţia domnitorului însetat de sânge, precum şi ceea ce l-a inspirat pe autorul irlandez Bram Stoker să dea naştere popularei legende a lui Dracula.

Castelul Bran, muzeul dedicat Reginei Maria a Romaniei, este astfel cel mai autentic loc al vampirilor.
2. Liliecii – vampir, Costa Rica

Această specie ciudată se pare că a devenit inseparabilă de legendele cu vampiri.
Se spune că Bram Stoker s-ar fi inspirat dintr-un articol din ziar când a închipuit înspăimântătoarele vietăţi ce sug sângele oamenilor.
Liliecii vampiri se hrănesc cu sângele animalelor, dar rar cu sângele oamenilor, deşi au fost raportate atacuri în ultimii ani în Brazilia şi Venezuela.

Liliecii – vampiri locuiesc în Parcul Naţional Santa Rosa şi Parcul Naţional Corcovado din Costa Rica.
3. Muzeul Vampirilor, Franţa

Ascuns bine în districtul Les Lilas din Paris, muzeul misterios al vampirilor poate fi vizitat doar cu programare.

Odată ce treci de o poartă roşie lugubră, te întâmpină o impresionantă colecţie de cărţi, fotografii cu vam­piri, arme, măşti şi costume. Muzeul are în spate chiar şi o grădină decorată în stil gotic.
Citeşte şi Paranormal! Fringe de România: Top 4 locuri din România cu mesaje misterioase în piatră
4. Forks, SUA

Odată cu romanul său de succes „Twilight”, Sephenie Meyer a revigorat şi turismul în micul oraş Forks, din statul Washington, atunci când a readus la viaţă vampirii şi vârcolacii seculari.

Astăzi, oraşul propune turiştilor un tur prin locurile unde s-au filmat scene din film.
5. Turul Vmpirilor, San Francisco, SUA

Mina Harker, celebrul personaj al lui Bram Stoker din romanul „Dracula” trăieşte astăzi în San Francisco. Turiştii care ajung aici, au ocazia să o însoţească pe aceasta într-un tur al vampirilor, prin locurile considerate bântuite din centrul istoric Nob Hill.

Din traseu fac parte şi Nob Hill Cafe, Parcul Huntington sau Clubul Pacific Union.
Citeşte mai departe şi află ce alte 5 locuri bântuite de vampiri există în lume, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter