Cum încearcă TikTok să combată moda provocărilor de pe platformă, populare în rândul adolescenților

De Unica.ro, pe

Provocările de pe TikTok sunt deosebit de populare în rândul adolescenților, unele dintre ele fiind însă periculoase pentru aceștia.

Provocările online implică de obicei oameni care se filmează făcând ceva dificil, iar filmarea o împărtășesc online, pentru a-i încuraja pe alții să repete. Majoritatea provocărilor sunt distractive și sigure, dar există și unele dăunătoare, care promovează comportamente periculoase, inclusiv riscul de rănire.

Platforma caută să combată această problemă, prin adoptarea de noi măsuri, după cum arată un comunicat de presă. Un raport publicat în noiembrie anul trecut de Praesidio Safeguarding, o agenție independentă de protecție, a arătat că adolescenții, părinții și educatorii caută să se informeze mai bine despre provocări și farse. Pentru a răspunde acestei nevoi, TikTok a creat resurse dedicate pentru comunitate care fac parte acum din Centrul de siguranță al platformei.

Mai mult, TikTok a îmbunătățit și limbajul folosit în etichetele de avertizare, iar acum acestea apar alături de videoclipuri cu potențial riscant. De exemplu, utilizatorii pot găsi o astfel de etichetă lângă video-uri ce ilustrează cascadoriile unor profesioniști. Resursele au fost create cu ajutorul doctorului Richard Graham, psihiatru clinic de copii, specializat în dezvoltarea sănătoasă a adolescenților, și doctorului Gretchen Brion-Meisels, cercetătoare în științele comportamentale, specializată în prevenirea riscurilor în adolescență.

Citește și: Schimbări în politica TikTok: cum încearcă platforma să combată farsele de sinucidere

Citește și: Care este secretul din spatele succesului pe TikTok al Adelinei Pestrițu: „Lucrez cu un băiat”

Citește și: De vorbă cu Vlad Vaida, tânărul care a devenit senzația TikTok-ului românesc

Citește și: Studiu: cât de mult se implică tinerii în provocări și farse periculoase pe TikTok

Atunci când membrii comunității încearcă să caute conținut pe care platforma l-a etichetat deja ca provocare periculoasă, ei vor fi direcționați către un nou ghid în aplicație. Acest ghid încurajează oamenii să urmeze patru pași dacă își doresc să se implice în provocările online. Căutările de conținut care încalcă Regulile Comunității vor fi blocate în continuare. Mai mult, comunitatea de utilizatori poate să raporteze provocările mai ușor.

La începutul acestei luni, TikTok a anunțat o schimbare în structura Regulillor Comunității. Astfel, actele și provocările periculoase pot fi găsite ușor în categorii dedicate, așa că este și mai simplu pentru utilizatori să se familiarizeze cu aceste reguli. Platforma lucrează la includerea măsurilor în meniul de raportare pentru video, prin care ajută comunitatea să raporteze conținut care îi încurajează să ia parte la provocări online cu potențial periculos.

Raportul publicat anul trecut de Praesidio Safewuarfing a arătat mai multe detalii revelatoare cu privire la implicarea adolescenților în provocările de pe TikTok. Când au fost rugați să descrie o provocare online recentă, 48% dintre ei au crezut că sunt în siguranță, catalogând-le drept distractive sau care nu prezintă motive de îngrijorare, 32% au spus că acestea includeau anumite riscuri, dar erau în continuare în siguranță. Doar 14% dintre aceste provocari au fost descrise ca fiind riscante și periculoase, în timp ce 3% dintre provocările online au fost descrise ca fiind foarte periculoase.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter