Invaţă să ghiceşti în bobi!

De Libertatea pentru femei, pe

Vrei să ştii dacă te iubeşte sau nu? Te va cere în căsătorie anul acesta? Când faci un copil? La toate aceste întrebări găseşti răspunsul în bobi. Află tainele ghicitului în bobi, ca să ştii ce surprize ţi-a mai pregătit destinul.
Cu toţii ne dorim să ne cunoaştem destinul: cine şi cum este persoana ursită nouă, vom avea sau nu un loc bun de muncă, şi câte şi mai câte întrebări la care am vrea să primim răspuns pe loc. Aşa că, încă din vremuri străvechi, femeile au găsit o formulă cu ajutorul căreia să afle viitorul. Astfel, în tradiţia populară românească, a apărut “datul în bobi”. Oricine poate face acest ritual şi poate afla ce i-a hărăzit destinul, însă puţini sunt cei care au cu adevărat harul de a citi în bobi. Regulile sunt simple, aproape matematice şi dacă ştii şi descântecul care netezeşte calea bobilor în aflarea viitorului, atunci de ce n-ai încerca şi tu. Măcar de amuzament, dacă nu crezi cu adevărat în aceste practici magice de demult.

Ai nevoie de:

– 41 de bobi (boabe) de acelaşi fel, care pot fi de porumb, de fasole, de mazăre, de cafea, de orez sau orice fel de boabe ai în casă;
– o sită sau un bol în care să amesteci bobii;
– o faţă de masă.

Cum procedezi:

Aşezi faţa de masă, apoi iei cei 41 de bobi şi-i pui în sită sau în bol, şi îi amesteci bine. Între timp, în gând, îţi pui dorinţa sau întrebarea la care vrei să afli un răspuns. Apoi rosteşti cu glas tare următorul descântec: “Patruzeci şi unul de bobi,/ Patruzeci şi unul de fraţi,/ Bine ştiţi, bine ghiciţi,/ Să alergaţi,/ Să căutaţi,/ Pe unde ştiţi/ Şi să-mi ghiciţi,/ Aşa cum a ştiut plugarul să vă semene/ Şi voi aţi ştiut să încolţiţi,/ Să creşteţi şi să vă-nmulţiţi,/ Aşa să-mi arătaţi/ Voi patruzeci şi unul de bobi descântaţi,/ Iar de nu, să vă risipiţi câte unul şi doi, să nu se aleagă nimic din voi.” Apoi se pun pe faţa de masă şi se împart după cum pică, în trei grupe. Se ia din fiecare câte doi bobi, până când rămân unul sau doi bobi în fiecare grupă, în funcţie de cum au fost împărţiţi cu mâna. Boabele rămase din cele trei grupe formează prima linie.
Bobii daţi la o parte, se amestecă din nou şi se împart apoi în trei grupe, din care se alege iar câte doi bobi, până mai rămân unul sau doi în fiecare grupă. Astfel, se formează a doua linie. După care se repetă şi se formează a treia linie.
În final, se obţin trei linii cu câte trei grupe fiecare, deci, în total, nouă grupe. Grupele se numerotează de la stânga la dreapta, începând de la prima linie.

Ce semnifică bobii?

Un singur bob rămas într-o grupă înseamnă “da”, iar doi bobi rămaşi într-o grupă înseamnă “nu”. În continuare află care este semnificaţia fiecărei grupe şi identifică în schema formată de tine, răspunsul la întrebarea pe care ţi-ai pus-o în gând.
Grupa 1 = situaţia financiară; Grupa 2 = faimă; Grupa 3 = dragoste; Grupa 4 = familie;
Grupa 5 = sănătate; Grupa 6 = copii; Grupa 7 = profesie; Grupa 8 = călătorii; Grupa 9 = prieteni
LINIA 1 = CAPUL – Dacă în această linie predomină grupele cu doi bobi, atrunci persoana căreia i se ghiceşte trece prin momente mai grele, dacă predomină câte un bob, atunci va reuşi să treacă cu bine problemele pe care le are de rezolvat.
LINIA 2 = INIMA – Dacă predomină grupele cu un bob, persoana căreia i se ghiceşte are noroc în dragoste, iar dacă predomină grupele cu doi bobi, înseamnă că întâmpină greutăţi în relaţia sentimentală.
LINIA 3 = PICIOARELE – Dacă în această linie predomină grupele cu câte un bob, înseamnă că persoana în cauză are sau va avea o carieră de success, iar dacă predomină grupele cu câte doi bobi, înseamnă pierderi financiare.
Se spune că nu este bine să pui de două ori aceeaşi întrebare bobilor. Aceştia răspund corect o singură dată, prin „da” sau „nu”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter