Instagram introduce o nouă funcție, după modelul Facebook

De Adina Radu, pe Ultimul update Luni, 22 ianuarie 2018, 13:54
Platforma Instagram testează o nouă funcție pentru Android și iOS ce aduce un indicator de activitate în rețea, acesta fiind activat în mod automat.

Mai exact, este vorba despre o funcție gândită pentru utilizatorii care vor să îi urmărească pe prietenii cu care interacționează în rețea, arătându-le exact când au fost aceștia ultima oară activi pe Instagram. Denumit „Show Activity Status”, noul indicator este activat automat și apare inclusiv în dreptul mesajelor din Inbox.

Statusul afişat poate fi „Active”, indicând activitate recentă, sau „Active Now” dacă utilizatorul respectiv răsfoieşte chiar în acel moment paginile rețelei de socializare.

Până acum, Instagram a afișat aceste informații doar pentru persoanele cu care am comunicat prin mesaje directe, astfel încât nu toată lumea avea acces la aceste date. Indicatorul de activitate este activat în mod automat pentru toți utilizatorii, iar separat de cei cu care am comunicat, persoanele cărora le-am dat „fallow” pot vedea, de asemenea, informațiile.

Persoanele pe care nu le urmărim pe Instagram nu pot vedea informațiile privind statusul nostru în rețea. Cu toate acestea, aplicația oferă opțiunea pentru dezactivarea statusului de activitate, la care putem apela dacă dorim să păstrăm nivelul de intimitate anterior.

Dezactivarea va ascunde activitatea noastră față de toți ceilalți utilizatori, dar în același timp va ascunde și de noi toate aceste informații, noua funcție fiind deja disponibilă.

Citește și – Facebook modifică fundamental news feed-ul. Pe cine va afecta această schimbare

Citește și – Ce să nu postezi niciodată pe Facebook

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter