Ce sunt superstiţiile? Prejudecăţi sau semnale divine?

De Lumea Femeilor, pe

“Când îţi doreşti ceva din tot sufletul, tot universul lucrează pentru tine”. Dar când îţi e frică de ceva, ce se întâmplă?
De câte ori ţi s-a întâmplat să îţi taie pisica neagră drumul şi să îţi meargă rău toată ziua? Dacă răspunsul tău este: “Niciodată!”, înseamnă că nu eşti o persoană superstiţioasă, iar “balivernele astea” nu te ating. Dar dacă răspunsul tău este: “De multe ori…”, atunci să te păzeşti, pentru că “de ce ţi-e frică, de aia nu scapi!”

Eşti ceea ce crezi că eşti!

Psihicul uman este o comoară nepreţuită, pe care, dacă o cunoşti, o poţi transforma în aliatul tău numărul unu. Dar, atenţie, dacă nu o cunoşti, poate deveni un pericol în primul rând pentru tine. Pare greu de înţeles? Nu este! De exemplu: dacă eşti sigură că numărul 13 îţi poartă ghinion, în 13 ale fiecărei luni vei fi atât de temătoare şi de suspicioasă, încât vei atrage toate energiile negative. Previzibil, ceva rău ţi se va întâmpla. Superstiţiile funcţionează şi la nivel subconştient: nu o să rezolvi nimic dacă îţi spui că nu mai crezi în superstiţii, iar inima ta tresaltă de câte ori vezi o pisică neagră. Trebuie să crezi în forţele proprii şi să fii conştientă că majoritatea lucrurilor care ţi se întâmplă sunt consecinţa actelor tale.

Superstiţiile & credinţa

Deşi îţi e frică să nu spargi o oglindă, ca să nu ai şapte ani de ghinion, te-ai întrebat vreodată de ce o oglindă spartă înseamnă şapte ani de ghinion? Sau de ce pisica neagră este asociată cu răul? Superstiţiile vin din vremuri străvechi, când oamenii erau mult mai aproape de credinţă şi când toate întrebările fără răspuns aveau o legătură cu divinitatea.
► Oglinda spartă – 7 ani de ghinion? Când s-a descoperit tehnica de fabricare a oglinzilor – prin depunerea unui praf fin de argint pe bucăţi de sticlă, ele costau atât de mult, încât se spune că trebuia să munceşti şapte ani ca să îţi poţi cumpăra una nouă. 
►Pisica neagră este
diabolică? În vechile credinţe păgâne, exista un zeu pentru orice, de la grâne, la apă şi de la vânătoare, la război. Pe atunci, zeiţa Bast (despre care unii spun că era Zeiţa Războiului, alţii a Plăcerii) era întruchipată de o pisică neagră. Când preoţii creştini au pornit să-şi propovăduiască noua credinţă, au început să “distrugă” credibilitatea zeităţilor, astfel încât pisica neagră nu mai reprezenta nimic sfânt, ba dimpotrivă.
►Dacă treci pe sub scară, ai ghinion? Sfânta Treime este figurată în triunghi, iar o scară face un triunghi cu suprafaţa pământului. De aici creştinii “mai catolici decât Papa” au lansat această superstiţie: dacă treci pe sub scară, ai ghinion… pentru că distrugi Sfânta Treime.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter