Cele mai frumoase culori pentru copii

De Baby, pe

Studiile demonstreaza ca preferinta noastra pentru culori nu se dezvolta dintr-o data in perioada maturitatii, ci are legatura cu experientele copilariei noastre.
Culorile, spun psihologii, au un efect direct asupra noastra, influentandu-ne comportamentul si starea de spirit. Folosite in cadrul unei terapii, anumite culori imbunatatesc comunicarea la nivel emotional, ii ajuta pe copii sa se organizeze si concentreze mai bine, reduc tensiunea si agresivitatea, ii aju­­­­ta sa doarma mai linistiti si le creeaza, per ansamblu, un cadru de viata mai fericit(a).

Cu masura
In timp ce culorile puternice pot fi folosite efectiv pentru a stimula anumite abilitati intelectuale sau a potenta un comportament la un copil, juniorii pot „procesa” culorile doar pe o durata determinata, scurta de timp. Altfel, simturile lor se vor simti agresate de prea multa culoare. Pentru camera copiilor sunt de preferat, in continuare, nuantele pastel, diluate, ale culorilor folosite in terapie pentru diferite efecte – calm, relaxare, deschidere.

Albastru, violet sunt folosite in cromoterapie in cazul copiilor anxiosi – in nuante diluate, pot constitui culoarea de baza din camera copilului, care trebuie indulcita, insa, cu accente de rosu, galben, portocaliu. Acestea din urma, insa, nu trebuie folosite nici ele in stare pura, pe termen lung. Expunerea la rosu ne revitalizeaza (dar, la polul opus, ne si agita), in timp ce portocaliul ar avea, se pare, efecte pozitive asupra sistemului respirator si splinei.
Citeşte mai multe pe site-ul Baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter