Inedit: Oameni cu cele mai ciudate dependenţe

De Diana Zagrean, pe

Dacă dependenţa de tutun, alcool sau droguri este văzută ca o boală şi tratată ca atare, unii oameni au dorinţe mult mai bizare. De la mâncat praf şi pietre, la operaţii estetice şi albirea dinţilor, iată care sunt oamenii cu cele mai ciudate dependenţe.

Tanorexia, obsesia bronzului artificial

 
Tanorexia, sau bronzul artificial în exces câştigă tot mai mult teren şi adepţi în întreaga lume. Nu numai oamenii obişnuiţi exagerează cu solarul, ci şi câteva vedete au căzut pradă acestui faux pas. Unele femei care suferă de tanorexie merg la solar de câteva ori pe zi şi riscă foarte mult să se îmbolnăvească de cancer de piele, după cum spun doctorii.

Dependenţa de smartphone

 
Dacă auzi „sonerii fantomă” şi simţi mereu nevoia să-ţi verifici e-mail-ul, iar butonul de Facebook îţi e mai familiar decât numărul de urgenţă 112 suferi, cel mai probabil, de dependenţa de smartphone-uri. Cum această dependenţă este relativ nouă, medicii încă studiază problema şi singura soluţie este întreruperea folosirii dispozitivelor.
Inedit: Oameni cu cele mai ciudate dependenţe

Pica, nevoia de a mânca praf şi pietre

 
Oamenii care suferă de geofagie, sau pica simt nevoia să înghită pietre şi pământ atunci când sunt tensionaţi. Dacă vă simţeaţi prost când mâncaţi ciocolată în plin PMS, nu trebuie să vă faceţi griji. Teresa Wiedener, din Virginia, Statele Unite mănâncă pietre atunci când este anxioasă, sau tristă. În medie, americanca înghite cam 1,4 kilograme de pietre pe săptămână. Şi tânăra mongoleză Baobao este celebră în întreaga lume deoarece în ultimii 11 ani a mâncat doar..praf şi pământ.

Dependenţa de înmormântări

 
Această dependenţă este atât de unică, încât nici nu are un nume încă. Brazilianul Luis Squarisi pretinde că suferă de dependenţă de înmormântări. El a participat la toate înmormântările din oraşul lui dn ultimii 20 de ani şi chiar a ajuns să demisioneze de la job pentru a-şi satisface nevoia bizară. Primul lucru pe care îl face dimineaţa este să asculte la radio dacă a mai murit cineva.
Foto: Shutterstock, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter