Incredibil: Miracole medicale care au şocat lumea

De Diana Zagrean, pe

Deşi ştiinţa şi tehnologia au avansat foarte mult, există încă boli incurabile şi afecţiuni imposibil de tratat. Pe de altă parte, există mereu oameni care reuşesc să sfideze moartea şi revin la o viaţă normală, în ciuda aşteptărilor. Iată un top 5 miracole medicale care au şocat lumea.
Bărbatul care vede printr-un ..dinte
Martin Jones, un inginer constructor de 42 de ani din Marea Britanie a avut parte de o operaţie incredibilă, care i-a redat vederea pierdută într-un accident de muncă. Intervenţia a constat în implantarea unui dinte în orbita bărbatului, care a devenit suport pentru o lentilă care înlocuieşte propriul cristalin. Datorită operaţiei avantgardiste, britanicul a reuşit să-şi vadă pentru prima oară soţia, cu care se căsătorise după accident.
Muşcătura de păianjen care a vindecat paralizia
David Blancharde rămăsese paralizat de la brâu în jos în urma unui accident de motocicletă de acum 20 de ani. După ce a fost muşcat de un păianjen foarte veninos, el şi-a recăpătat capacităţile motorii în doar câteva zile. A avut nevoie de câteva luni de fizioterapie pentru a-şi recăpăta mobilitatea totală, dar acum duce o viaţă complet normală alături de familia lui.
Incredibil: Miracole medicale care au şocat lumea
A supravieţuit 4 luni fără inimă
Transplantul de inimă pe care tocmai îl primise trebuia să fie cel mai bun lucru care i s-a întâmplat tinerei D’Zhana Simmons. Dar când noua inimă primită nu a funcţionat, doctorii au trebuit să ia o decizie cel puţin şocantă. Au scos inima nouă şi nefuncţională din corpul fetei, înlocuind-o cu…două pompe. Tânăra a supravieţuit fără nicio inimă în corpul ei timp de patru luni, când medicii au găsit un nou donator compatibil. Operaţia a decurs atât de bine încât micuţa a preluat şi un rinichi de la acelaşi donator chiar în aceeaşi săptămână.
Bebeluşul născut de două ori
Cuplul american Chad şi Keri McCartney au avut un şoc când medicii le-au spus că bebeluşul lor, aflat în a 23-a ună de sarcină avea o tumoră enormă ataşată de ultimul os al coloanei. Doctorii au trebuit să scoată efectiv fetusul din burta mamei şi să taie tumora, după care au reintrodus copilul în uter. Fetiţa celor doi s-a născut la termen şi este complet sănătoasă acum.
Foto:Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter