Ghid pentru fete: Cum cumperi o bicicletă de oraş?

De Unica.ro, pe

Te-ai hotărât: anul ăsta o faci mai multă mişcare. Şi pentru că mersul pe bicicletă nu e doar distractiv şi ecologic, dar te ajută şi să pierzi multe calorii, află de la noi ce trebuie să iei în calcul atunci când vrei să cumperi o bicicletă nouă pentru plimbări urbane!

Bicicleta de oras ideala ar trebui in primul rand sa vina cu aparatori de noroi ca sa nu ai probleme pe vreme mohorata, aparatori de spite pentru a nu iti prinde rochita in timpul mersului si portbagaj ca sa duci toate plasele de cumparaturi.

Pe portbagaj poti monta fie cosulete clasice de metal sau rachita, fie genti speciale, cu un look mai casual, in functie de stilul tau personal.
Vezi mai multe poze în galeria foto!

Daca vrei sa iesi cu ea in oras la intalnirile cu prietenii,  trebuie sa pui neaparat pe lista de cumparaturi si un antifurt. Nu vrei sa ramai fara bicicleta cat timp iti bei cafeaua. Totusi ai grija: antifurturile tip cablu din otel sunt aproape inutile fiind usor de taiat. In schimb, un antifurt tip “U-lock” este imposibil de rupt de catre hotii obisnuiti, fiind greu de taiat chiar si cu polizorul. O varianta de mijloc foarte eficienta si la un pret mai mic este antifurtul tip lant, de genul celor de la ABUS.

Referitor la numarul de viteze, daca vei folosi bicicleta pe distante mici si drum drept, atunci chiar si o singura viteza este de ajuns. Daca insa ai de gand sa faci si drumuri mai lungi prin oras, 3 viteze ar putea fi varianta ideala. Asta daca nu cumva zona in care stai te obliga la pedalat pe strazi cu panta foarte abrupta si atunci poti lua in considerare o bicicleta cu 7 viteze sau mai multe.

Un lucru la care te mai poti gandi este daca vrei o bicicleta pliabila sau una normala. O bicicleta pliabila poate fi o alegere excelenta pentru oras, doar ca daca vrei una de calitate va trebui sa scoti ceva mai multi banuti din buzunar, cele ieftine nefiind rezistente. Dar partea buna va fi ca nu o sa iti mai bati capul cu intretinerea ei, cu parcarea sau cu antifurtul. O poti avea mereu sub privirile tale.

Nu vrem sa iti umplem capul cu detalii tehnice, dar avem un sfat pentru a scapa de batai de cap: cel mai bine este sa cumperi bicicleta de la un magazin de incredere cu atelier mecanic propriu, care iti poate asigura revizii periodice si suport tehnic. Pentru asta, evita sa le achizitionezi din hipermarketuri si magazine “cu de toate”, ci doar din magazine specializate. O recomandare pentru Bucuresti este magazinul Biciclop, foarte primitor si unde vei fi  invitata sa testezi bicicleta pentru ca, in final, asta este cel mai important: sa te simti comod pe ea!

Spor la pedalat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter