O tânără a parcurs distanța Timișoara – Cluj pe bicicletă: „Am descoperit o Românie frumoasă, dar și o Românie nepăsătoare”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 04 decembrie 2020, 13:50
O tânără din Timișoara a decis să meargă la Electric Castle, care are loc la Cluj, cu bicicleta. Pe drum, ea a trecut prin multe peripeții din cauza drumurilor naționale, unde nu există nicio bandă destinată bicicliștilor.

Luni, 16 iulie, Ana Munteanu a plecat din Timișoara pentru a ajunge la Bonțida, în județul Cluj, unde are loc festivalul Electric Castle. Până acolo ea a avut de parcurs 340 de kilometri.

Problemele au apărut încă din prima zi, cauzate de traficul de pe drumurile naționale. Pe parcurs, fata a postat pe Facebook mai multe mesaje în care spune că bicicliștii sunt extrem de vulnerabili pe șoselele țării. De asemenea, ea susține că șoferii nu îi menajează deloc pe bicicliști și există un risc foarte ridicat de producere a accidentelor.

De la Margina spre Ilia drumul este înfiorător! Nu există conceptul de “împărţim drumul” – aici drumul este exclusiv al automobilelor, deşi infrastructura ar permite realizarea acelui metru de siguranţă pe unde am circulat până la Făget! Un incident neplăcut care se putea termina foarte-foarte prost, un şofer/om extraordinar care s-a întors din drum pe serpentine ca să vadă dacă sunt bine şi prea multe bătăi de inimă ca să pot să ajung pe bicicletă la Deva. Din fericire oamenii supăraţi sunt cei mai motivaţi! Astăzi m-am supărat foarte tare pentru că am descoperit o Românie frumoasă, dar şi o Românie nepăsătoare”, a scris Ana pe rețeaua de socializare.

Citește și: O tânără de 17 ani este antrenată de NASA pentru a merge pe Marte

De asemenea, românca a atras atenția asupra faptului că legislația rutieră nu îi protejează deloc pe bicicliști.

Avem nevoie de o legislaţie care să protejeze cei mai vulnerabili participanţi la trafic – bicicliştii nu sunt protejaţi de caroserii puternice, caii noştri putere sunt muşchii de la picioare, iar o secundă de neatenţie venită din partea unui şofer grăbit ne poate curma viaţa!”, a subliniat ea.

Această drumeție a făcut-o pe Ana să își dorească să îi convingă pe cei care pot lua măsuri din punct de vedere legislativ să meargă la o conferință ținută în Timișoara pentru a schimba lucrurile în bine.

Nu mă dau bătută, mâine voi continua drumul de la Deva spre Cluj – voi purta în gând toţi bicicliştii care şi-au pierdut viaţa din cauza infrastructurii deficitare sau a lipsei de respect în trafic; şi voi avea timp să mă gândesc la lista decidenţilor pe care vreau să-i aducem în octombrie la #Timisoara la Conferinţa Naţională Verde pentru Biciclete, acei oameni care au puterea să schimbe situaţia din punct de vedere legislativ”, a mai scris Ana Munteanu pe Facebook.

Marți, ea a decis să schimbe traseul din cauza condițiilor din trafic, sperând că va putea ajunge la Cluj până la sfârșitul zilei.

După experienţa de ieri, în încercarea de a scăpă de drumurile naţionale aglomerate care pot pune viaţa unui ciclist în real pericol, astăzi am ales o rută care o să fie mult mai solicitantă din punct de vedere fizic, dar unde sper să mă simt mai în siguranţă”, a explicat Ana.

Citește și: O femeie a fost arestată în timpul unui concert după ce a îmbrățișat artistul

La scurt timp, a început o ploaie torențială, dar Ana a vrut să își continue drumul. A avut noroc cu un cuplu care a decis să oprească și să o ia cu mașina.

Grindină, furtună mare, vijelie, un pârâu care a rupt tot și se revarsă pe șosea, mai departe puțin o stâncă căzută și copaci mulți în fața unui tir. Doi oameni… nu există cuvinte să-i pot descrie, care au oprit și m-au luat în mașina lor unde e cald și bine. Am zis doi oameni? Sunt doi îngeri, care au mașină cu remorcă”, a scris tânăra pe rețeaua de socializare.

Sursă foto: Facebook

Obiective turistice Timisoara – care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat in Timisoara

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter